Projekt

Transformation af Stærmose villa

Typehus fra 60-70'erne
  • Optimal udnyttelse af dagslys
  • Optimal udnyttelse af m2
  • Sammenhæng med uderum

Det eksisterende hus fra 1961 er tegnet af arkitekt Jørgen Stærmose, en af datidens store modernister. Senere i 1981 har boligen fået en tilbygning tegnet af en anden arkitekt. Et af ønskerne fra bygherre var at få eksisterende tilbygning bedre integreret og tilpasset med det oprindelige hus fra 1961. Projektet er tegnet og indrettet til et par, hvor børnene er flyttet hjemmefra, og hvor der har været fokus på at minimere transportarealerne samt lægge ekstra vægt på at prioritere de primære opholdsrum i form af alrum og stue. Huset er tegnet med udgangspunkt i de oprindelige proportioner fra 1961 og videreført dem frem til et nutidigt formsprog med bl.a. store vinduespartier fra gulv til loft. Vinduerne er indvendig udført i egetræ, hvilket bidrager til stoflighed i boligen, udvendig er rammerne af sort aluminium. Huset er transformeret i gennemgående kvalitetsmaterialer, som passer ind i arkitekturen fra 1960’erne. Målet med ombygningen var at få huset til at fremstå som en samlet helhed, der kunne have været bygget på én gang.

Bæredygtige tiltag

Efterisolering
Genbrug af materialer
Isolering af tekniske installationer og rør
Lavenergiruder/vinduer

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Plantegning efter ombygningen.

Jan Smidt Andreasen