Billedserie

5 cool New Yorker-vægge

De populære New Yorker-vægge er kommet for at blive, og det forstår vi godt. De fungerer nemlig i både lejligheder og villaer og udover at tilføre din bolig et markant og industrielt udtryk, så er væggene i smedejern og glas også en smart måde at sikre masser af dagslys. Se seks flotte eksempler her.

Ekstra værelse med kig til vinduer

Familien i en funkislejlighed havde brug for et ekstra værelse, og derfor kontaktede de arkitekt Thomas Hjort for at se på, hvordan kvadratmeterne kunne optimeres. Det resulterede i en ny planløsning, hvor der blev plads til et ekstra soveværelse. For at stuen ikke mister dagslys, er der specialfremstillet en smedejernsvæg, som lukker masser af lys ind i rummet.

Afskærmning til soveafdeling

I dette nybyggede hus har arkitekt Rasmus Bak valgt at sætte en smal New Yorker-væg ind som en adskiller mellem køkkenalrum og husets gang. Det giver for eksempel mulighed for at lukke af om aftenen, når børnene skal sove, men uden at miste dagslyset om dagen.

Skøn forening af gammelt og nyt

Når træ og jern forenes, får man nærmest det bedste fra begge verdener, nemlig det varme naturmateriale og det rå og kolde jern. Her har arkitekt Julie Trier Brøgger valgt at sætte de to elementer sammen, og det skaber en fin balance, hvor det gamle træ får et cool, moderne modspil.

Råt og industrielt

Her er der gået all in på den rå stil, som giver dette nybyggede hus masser af personlighed. New Yorker-væggen står flot sammen med betongulvet og -trappetrinene og giver et industrielt udtryk til rummet. De svævende trappetrin og væggens glas gør, at udtrykket ikke bliver for tungt. Projektet er udført af arkitekt Rune Dybkjær. 

Elegant og minimalistisk

Under ombygningen af denne taglejlighed fra 1891 fik boligen en stemning af de karakteristiske  lofstlejligher i New York. Der skabes et stramt udtryk mellem det sorte og hvide, som går igen i hele lejligheden og understøttes af de minimalistiske trappetrin, New Yorker-skydedøren og brændeovnen i centrum. Projektet er udført af Merete Rasmussen. 

Væk med vægge og døre

I dette hus har arkitekt Steen Bjørn Lundhild valgt at udskifte døre og vægge med smedejern og glas. Den største gevinst er lys og luft til rummene, men samtidig giver New Yorker-væggene også et mere stramt og moderne udtryk til boligen.