Billedserie

Bad under åben himmel

Forestil dig, at du står ude i den friske luft og kigger op i den blå himmel, mens du tager brusebad. Det lyder godt, ikke? En udebruser er en simpel måde at få lidt luksus ind i din hverdag, og du kan sagtens bade ude, selvom temperaturerne ikke er på sit højeste.

Er du ude eller inde

I det nybyggede sommerhus af arkitekt Nanna Bering er der nem adgang til skønne uderum og terrasser fra alle husets rum. Som her, hvor udebruseren ligger i forlængelse af badeværelset. Udebruseren er overdækket med glas, hvilket gør den endnu mere brugbar året rundt. 

Bruseniche med klap-effekt

Udebruseren i dette nybyggede sommerhus på Fanø har fået en helt særlig, kreativ løsning på afskærmning. Arkitekt Lars Bo Poulsen og familien fandt på den geniale løsning at lave skjulte læhegn i husets facade, der kan slås ud efter behov. Nogle steder bruges de til at skærme for vinden på en terrasse. Her bruges de som en udklappelig bruseniche til udebruseren. Udebruseren bliver flittigt brugt sommeren lang, når familien har været på stranden.

Rå bruseoplevelse

Som en del af en omfattende ombygning har arkitekt Riko Sprohar Lundqvist tegnet denne skønne udebruser. Her får man nærmest en landlig følelse, når man går gennem lågen og over trædestenen hen til bruseren. Bruseren har en meget elegant udformning, der er helt enkel og meget velegnet til at være ude. 

Midt i haven

Mellem havens grønne træer og buske finder man en cylinderformet brusekabine med lodrette cedertræslister. Inde i kabinen gemmer sig en udebruser, hvor man med fuldt privatliv kan nyde et varmt brusebad, samtidig med, at man nyder havens grønne blade og fuglfløjt. Arkitekt Søren Sarup står bag den fine løsning på en udebruser, der bringer boligejerne tættere på deres grønne have.

Formgivningen skaber smukke kig, et godt lys og intime uderum

Når man står under denne bruser, kan man nyde den smukke træbeklædning i douglas shingles, der skaber et fantastisk spil og får sommerhuset til at blende sammen med naturen omkring. Sommerhusets mange indhak giver hyggelige kroge til uderum. Her bliver krogen udnyttet til en afskærmet udebruser. Arkitekt Søren Sarup har tegnet sommerhuset med den smukke træbeklædning og de skønne uderum.

Shelter og udebrus

Med direkte udgang fra forældrenes soveværelse finder man denne udebruser, der er en del af et afskærmet område, hvor der også er et shelter. Arkitekt Louise Balle Rosbjerg har tegnet stregerne til huset, der er gennemtænkt til mindste detalje. Det må være helt fantastisk at tage en skyller i udebruseren og derefter lægge sig ind i shelteret og sove i den friske luft på de meget varme sommerdage.

Bad i fuld sol

Arkitekt Søren Sarup står bag dette nybyggede sommerhus, der nærmest vokser op af terrænnet som en klit. I midten af huset, hvor der er højest til loftet, finder man opholdsrummene, mens de lave sider er indrettet med værelser.

Den store udebruser er bygget ind som et indhak i husets lave ende. På den måde er udbruseren en integreret del af arkitekturen, og det er en kreativ måde at udnytte husets unikke form. Under bruseren kan man nyde solen dagen lang, samtidig med, at man føler sig afskærmet.

Væk med saltvand og sand

En udebruser er genial i sommerhuset. Bor du tæt på stranden, er det smart at kunne skylle salt og sand af kroppen, før du bevæger dig indenfor. Men det er også rart for både børn og voksne at få et koldt gys, når solen står på.

Her i sommerhuset af arkitekt Karina Søgaard er der samtidig tænkt på at placere bruseren, så der er fantastisk udsigt til det blå hav, mens man er i bad.

Diskret afskærmning

Er din grund stor uden helt tætte naboer, kan en mindre afskærmning være rigeligt til at skabe et intimt rum til dit udebad. Her i sommerhuset af arkitekt Karina Søgaard er udebruseren placeret på terrassen og i forbindelse med badeværelset på bagsiden af huset. Som diskret afskærmning og rumskaber er der opsat et tosidet hegn af smukke trælister.

Bad i det grønne

Med planter både på jorden og op ad muren, kan man hos arkitekt Per Hartwig nyde sit udebad i smukke grønne omgivelser. På jorden har han plantet trædebregner, der er bløde for fødderne at gå på og som suger lidt af badevandet. Op ad muren vokser en pibeplantet - også kaldet Sherlock Holmes, idet den om sommeren får hvide, pibeformede blomster. Om nogle år vil den dække det meste af muren, så den grønne oplevelse bliver total.