Billedserie

Bad under åben himmel

Forestil dig, at du står ude i den friske luft og kigger op i den blå himmel, mens du tager brusebad. Det lyder godt, ikke? En udebruser er en simpel måde at få lidt luksus ind i din hverdag, og du kan sagtens bade ude selvom temperaturerne ikke er på sit højeste. Ved at tage bad udenfor skåner du samtidigt din bolig for damp, hvilket er en klar fordel for indeklimaet.

Bad i fuld sol

Arkitekt Søren Sarup står bag dette nybyggede sommerhus, der nærmest vokser op af terrænnet som en klit. I midten af huset, hvor der er højest til loftet, finder man opholdsrummene, mens de lave sider er indrettet med værelser.

Den store udebruser er bygget ind som et indhak i husets lave ende. På den måde er udbruseren en integreret del af arkitekturen, og det er en kreativ måde at udnytte husets unikke form. Under bruseren kan man nyde solen dagen lang, samtidig med, at man føler sig afskærmet.

Rustik badebalje

Sommerhuset fra 1976 har fået en omfattende ombygning af arkitekt Eva Kristine Brørup, der i den grad er tro mod husets originalitet og stil. Fra det istandsatte badeværelse er der direkte adgang til en lukket badegård, hvor man kan tage en pause i den rustikke badebalje, mens man lytter til fuglenes kvidren fra den omkringliggende skov.

Fra badegården er der også en dør til haven. De store vinduespartier på badeværelset forbinder inde og ude, mens badegårdens afskærmning sikrer privatlivet.

Adgang fra alle værelser

På en skøn naturgrund ligger dette træsommerhus, der er tegnet af arkitekt Christian Rønne. Boligejeren vil bruge huset året rundt, så der er tænkt meget over at fange lyset og få glæde af naturen uanset årstid.

Et af de mange uderum er indrettet med udebruser, der er fint afskærmet af de sorte brædder fra facaden. Alle værelser har direkte adgang ud til "wellness" terrassen, så boligejeren kan nemt komme ud og nyde morgensolen og udsigten over markerne under bruseren.

En hyggekrog i haven

Forskudte former og en gennemført vild have er nogle af nøgleordene til dette sommerhus af arkitekt Riko Sprohar Lundqvist. Her finder man udendørsbruseren i en af havens mange hyggelige kroge, og der er endda mulighed for at kombinere brusebadet med en pause i loungsmøblerne.

Omringet af klitterne

I sommerhuset, der praktisk talt ligger midt i klitterne, kan man let gå fra strand til udebrus og omvendt. Udebruseren kan både bruges til at skylle surfboards fri fra sand, til at smutte ind og ud af våddragter og til friske morgenbade.

Uderummet omkring udebruseren ligger i læ mellem sommerhusets to bygninger og indeholder også bænkplads og parasol. Sommerhuset er tegnet af arkitekt Marie Fenger Ehlers.

Luksus til de voksne

Etabler en udebruser i forbindelse med badeværelset eller soveværelset i forældreafdelingen. Det er ren wellness-luksus for de voksne. Det har arkitekt Rasmus Bak gjort i dette nybyggede hus, hvor udebruseren er afskærmet af en væg med smukke trælister, der går igen som detaljer på facaden. 

Væk med saltvand og sand

En udebruser er genial i sommerhuset. Bor du tæt på stranden, er det smart at kunne skylle salt og sand af kroppen, før du bevæger dig indenfor. Men det er også rart for både børn og voksne at få et koldt gys, når solen står på.

Her i sommerhuset af arkitekt Karina Søgaard er der samtidig tænkt på at placere bruseren, så der er fantastisk udsigt til det blå hav, mens man er i bad.

Stemningsfyldt badekar

Både sommer og vinter bliver udebadet her brugt i arkitekt Rasmus Baks eget sommerhus. Han har nemlig trukket varmt vand ud og sat stemningen med hyggelige fakler. Samtidig er udebadet strategisk placeret i forbindelse med badeværelset indenfor. På den måde er det let at komme ind under den indendørs bruser eller hente et glemt håndklæde, ligesom man med god samvittighed kan gå dryppende indenfor. Badekarret har Rasmus Bak købt på Lauritz.com, hvorefter han har malet og larkeret det for at matche vægfarven på badeværelset.

Privatliv i parcelhuskvarteret

Bor du i et parcelhuskvarter med naboer meget tæt på, er det en god idé at sætte en afskærmning op foran udebadet. På den måde undgår du akavet øjenkontakt med naboen, mens du står under bruseren. I forbindelse med ombygningen af et parcelhus fra 70'erne, lavede arkitekt Søren Sarup denne smukke og effektive afskærmning i lange trælister, der både i højde og bredde skjuler det hele.

Rart for fødderne

Undgå at stå i en stor, beskidt vandpyt, når du tager en skyller, med en måtte af trælister. Her kan vandet løbe væk i mellemrummene, og samtidig er træet blødt og rart for bare tæer at stå på. Desuden er det en pæn løsning, der kan holde til vand og ikke bliver brændende varm i solen. I huset her, der er ombygget af arkitekt Thomas Hjort, er der også etableret en rist langs måtten, så vandet kan løbe væk.

Diskret afskærmning

Er din grund stor uden helt tætte naboer, kan en mindre afskærmning være rigeligt til at skabe et intimt rum til dit udebad. Her i sommerhuset af arkitekt Karina Søgaard er udebruseren placeret på terrassen og i forbindelse med badeværelset på bagsiden af huset. Som diskret afskærmning og rumskaber er der opsat et tosidet hegn af smukke trælister.

Bad i det grønne

Med planter både på jorden og op ad muren, kan man hos arkitekt Per Hartwig nyde sit udebad i smukke grønne omgivelser. På jorden har han plantet trædebregner, der er bløde for fødderne at gå på og som suger lidt af badevandet. Op ad muren vokser en pibeplantet - også kaldet Sherlock Holmes, idet den om sommeren får hvide, pibeformede blomster. Om nogle år vil den dække det meste af muren, så den grønne oplevelse bliver total.