Billedserie

Flirt med fliser

Leg med farver, kontraster og former, når du vælger fliser til dit badeværelse. Se med her og bliv inspireret af 10 flotte løsninger med alt fra dekorerede cementfliser og farvestrålende mosaikker til fliser med kunst på og fliser lavet af lava.

Klassisk moderne

Med enkle linjer, lækre materialer og et opsigtsvækkende gulv med mønster, har arkitekt Julie Trier Brøgger sammensat et smukt badeværelse, der er personligt og moderne, men samtidig passer ind i lejlighedens herskabelige stemning. Fliserne på gulvet fra Hayon Bisazza er lavet af cement, men er både bløde og behagelige at gå på.

Grafisk kontrast

I arkitekt Jan Smidt Andreasens eget hus finder man dette karakterfulde badeværelse. Her har de hvide, kvadratiske fliser fået en mørk fuge, der skaber en skarp kontrast og et grafisk udtryk. Den klassiske flise bliver hævet til et helt nyt niveau i sammenhæng med resten af badeværelsets indretning, hvor den sort/hvide kontrast er den "røde" tråd. 

Det røde flise-hav

I en nybygget villa finder man denne røde perle af et badeværelse. Arkitekt Jan Smidt Andreasen har tegnet huset, der desuden har et opholdsrum med udsigt til Lillebælt. De røde fliser changere i farven, hvilket giver et flot spil, der vækker nysgerrigheden. Samtidig er de farverige fliser en fin reference til 70'erne, hvilket giver det nybyggede hus sjæl, charme og personlighed.

Patchwork i marmor

Dette helt enkle badeværelse finder man i en klassisk 50'er villa, der har gennemgået en omfattende renovering ved hjælp af arkitekt Uffe Topsøe-Jensen. Boligens klassiske detaljer er bevaret, mens materialer og udtryk gør boligen tidssvarende og moderne - som her på badeværelset, hvor de smukke marmor fliser får lov til at stå uforstyrret i det helt enkle design. 

Romber under skråvæggen

At renovere en klassisk murermestervilla med respekt, behøver ikke give et kedeligt resultat. I denne villa har arkitekt Søren Sarup stået for en total ombygning, der har fremhævet boligens originale detaljer. Badeværelset er dekoreret med de smukke blå, rombeformede fliser, der både er moderne og klassiske. Flisen komplimenteres elegant med detaljerne i messing.

Levende lava

Det er de færreste, der har modet til at gå all in på farver, når de vælger fliser til badet. Derfor ender mange med den sikre og lidt kedelige løsning, hvor fliserne er grålige og væggene hvide. Men enkelte farveklatter kan give badeværelset mere kant og personlighed. I dette hus, ombygget af arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg har beboerne eksperimenteret med smukke, glaserede lavastensfliser på gulvet og i vægnichen ved badekarret. 

Tag kunsten med i bad

Kunstfliser er en anden måde at gøre det neutrale baderum mere spændende på. Familien i denne bolig forelskede sig i de finurlige motiver af den milanesisk maler, billedhugger og indretningsarkitekt, Piero Fornasetti. Kunstfliser er dyre, men man behøver blot nogle enkle for at gøre udtrykket unikt. Både kunstfliserne og de store, mørke gulvfliser er fra Flisegalleriet.

Byg med lavasten

Lavasten er et sjældent og eksklusivt valg, der gør badeværelset helt unikt. Dette fine gæstebadeværelse er tegnet af arkitekt Anders Barslund, der brugt lavasten til gulvet og til at bygge et lille siddebadekar. Lava-fliser fås i mange smukke mønstre og med eller uden keramisk glasur. Disse er fra Made a Mano.

Mat modspil til blanke fliser

I dette renoverede kælderbad har arkitekt Rasmus Skaarup arbejdet bevidst med to typer fliser og kontrasten mellem det matte og det blanke. Fliserne markerer overgangen mellem kælderbadets forskellige funktioner. De matte, naturfarvede mosaikker definerer opholdsdelen, mens de klassiske, blanke badeværelsesfliser markerer bruse- og badezonen. Alle fliserne er fundet hos Starck.