Billedserie

Huse fulde af farver

Er du også træt af boliger, hvor alt er hvidt, gråt og beige? Farver giver din bolig kant og løfter dit humør, så hvis du er modig, er der ingen grund til at holde igen med farvepaletten. Vi har samlet nogle boliger fra arkitekterne med fantastiske farvekombinationer, så du kan blive inspireret til at sætte kulør på dit hus.

Kærkommet koral

Der er ingen grænser for, hvilke farver du kan bruge i din bolig, så længe du selv synes, de er fede. Villalejligheden her er renoveret med hjælp fra arkitekt Eva Kristine Brørup, der har en rigtig god forståelse af farvernes sammenspil. Den koralfarvede og grønne køkken bryder med lejlighedens ellers lyse farveskala, og de farverige elementer bliver til møbeler i rummet. Den dybe grønne farve går igen på badeværelset i et grønt marmorgulv og binder lejligheden flot sammen.

Gul retro-drøm

Arkitekt Anders Barslund har et særligt øje for farver. Til de speciallavede snedkerskabe med kanter i røget eg har han valgt en klar gul farve. Boligejerne siger, at de nok ikke selv havde fundet på at vælge gult til badeværelset, men nu kan de se, at det fungerer rigtig godt. Det lyse terrassogulv understreger retrostemningen på badeværelset, og er en neutral base for de smukke, gule skabe. 

Bad i en lyserød sky

Hvis man har mere end ét badeværelse i sit hus, har man ofte tendens til at indrette dem ens. Men det behøver man faktisk ikke. I denne nybyggede villa af arkitekt Jan Smidt Andreasen er badeværelset i voksenafdelingen indrettet med en fin lyserød håndvask, fliser, der changerer i lyserøde og røde farver, og detaljer i messing. Badeværelset ved børneafdelingen er derimod indrettet med limegrønne, mørkeblå og sorte nuancer. De forskellige farvepaletter giver badeværelserne hver deres stil, hvilket giver hele boligen mere kant.

Orange spot på husnummeret

Et nyt hus med stramme linjer kan nemt komme til at se fersk ud, særligt i et ældre villakvarter, hvor de andre huse har fået mere karakter gennem årene. Derfor har arkitekt Lars Bo Poulsen allerede fra første skitse tænkt detaljer ind i husets arkitektur, der giver karakter, heriblandt det store husnummer på facaden. Han mener, at et hvidt og sort hus har brug for kontraster – enten i form af et materiale eller en farve. Den orange farve fortsætter ind i entreen med et lille felt, der antyder sammenhængen mellem inde og ude.

Æstetik og praktik i skøn forening

De jernsprossede vinduer og gule mursten i denne villa trækker referencer fra de industrielle 30'ere. Arkitekt Eva Kristine Brørup står bag renoveringen af villaen, hvor interiøret understreger den industrielle stil. Køkken og stue er slået sammen i ét rum, for at skabe et samlingspunkt for familien på fire, mens bryggerset ligger i forbindelse med køkkenet, så mange af de praktiske funktioner kan laves her. Det betød også at køkkenet kunne indrettes uden højskabe, hvilket giver et æstetisk og helt enkelt udtryk. Den mørkegrønne og lyseblå farve på elementerne komplimenterer hinanden og forstærker æstetikken.

Kobolt comeback

Den koboltblå farve har ligget på hylden i mange år, men nu er der flere og flere, der finder den frem igen og støver den af. Den klare nuance af blå vinder inpas i indretningen, og det er svært ikke at elske den, når man ser den i køkkenet her af arkitekt Søren Sarup. De gennemgående materialer i sommerhuset er træ og beton med tydelige sten, der blender smukt sammen med naturen udenfor. Det blå og gule køkken bryder med de naturlige nuancer og bliver husets samlingspunkt.

Solgul og himmelblå

I huset her af arkitekt Eva Kristina Brørup er der ikke sparet på farverne. Både inde og ude er huset malet i nuancer af okker, mens vinduerne er grønne og køkkenet og de indvendige døre er himmelblå. De lette og lyse farver forbinder huset til omgivelserne, da de spejler solens lys og den blå himmel. Det er helt umuligt at være i dårligt humør, når man opholder sig i denne lysende farvepalette.

Dragende hoveddør

Indgangen til den sorte trævilla af arkitekt Tom Mose Petersen ligger som en niche i facaden. Den stramme sorte bygning bliver brudt af en dragende hoveddør i en smuk, rød farve. En hoveddør i en klar farve er en enkel måde at tilføre din bolig farve. Døren bryder med den ensfarvede facade, og du kan med fordel vælge din yndlingsfarve, så din personlighed også skinner igennem. Som bonus vil postbudet ikke være i tvivl om, hvor han skal banke på, når pakkerne skal leveres.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.