En måned efter det første møde fik parret den første skitse fra arkitekterne. En kubevilla i to plan, der vender sig mod den bedste bid af udsigten. Med alle opholdsarealer løftet op på førstesalen, hvorfra man kan man træde ud på den store terrasse, der ligger som øverste dæk på et skib. Komplet med maritimt gelænder og skibslejder ned til baghaven – et moderne hus, som sender tanker til havnen og havet lige uden for døren.
– De ramte plet i første skud, og det færdige hus ser stort set ud som på de første skitser. Vi kunne med det samme fornemme de lange linjer, og hvordan at huset havde den her kompakthed, hvor vi alle sammen kan være tæt på hinanden, men alligevel på forskellige etager, fortæller parret.
Og lige præcis den del har været et af de afgørende punkter for arkitekterne Nørkær + Poulsen.
– Noget der er vigtigt, når man laver et hus, hvor alle opholdsarealer er ovenpå, er den oplevelse man får, når man kommer ind i huset. Det skal være intuitivt, hvor man skal hen, og derfor leder trappen i hallen direkte op i stuen. Derudover er det dobbelthøje rum omkring trappen med til at trække lys ind og skabe den her lodrette rummelighed, der forbinder huset på tværs, fortæller arkitekt Lars Bo Poulsen.
Jeg er selv vokset op i et arkitekttegnet hus og har altid syntes, at det var mere interessant. Der er flere spændende detaljer, der gør det sjovere at bo i det.
De sorte profiler i stål indrammer den hvide kasse, så den ikke – med parrets ord – ligner en legoklods, men har flere fine detaljer og træk, der giver liv og karakter til huset. Fx det markante husnummer, som var en af de ting, især Pia Kjellberg var faldet for hos arkitekterne, selv om Jakob Kjellberg skulle overtales en smule til den orange farve. Til gengæld er han helt solgt til den maritime dækterrasse og alle de arkitektoniske detaljer.
– Jeg er selv vokset op i et arkitekttegnet hus og har altid syntes, at det var mere interessant. Der er flere spændende detaljer, der gør det sjovere at bo i det. Og så minder de her maritime rækværk og nedgangen til haven med skibslejderen mig om mine yngre dage, hvor jeg havde studiejob på Storebæltsfærgen, fortæller Jakob Kjellberg.