Billedserie

Kviste med kvalitet

Mørke lofter eller kedelige 1. sale kan transformeres med hjælp fra en kvist. Kvisten trækker lys ind, skaber luft i boligen og åbner måske endda op for et lille uderum, hvis du vælger den løsning. Se vores eksempler på vellykkede kviste her.

Kvist til enderækkehuset

Familien i dette rækkehus i Åbyhøj ønskede sig en ny opholdsstue for at få mere plads. I stedet for den klassiske ”Åbyhøj-boks” foreslog arkitekt Erik Nord Nielsen, at tilbygningen skulle have to etager og dermed samme profil som de eksisterende rækkehuse i området. Det gav som ekstra bonus en ny forældreafdeling på førstesal med udsigt over området og en skøn fransk altan.

Stor kvist byder velkommen

Da denne bolig med udsigt over Furesø stod over for en renovering, var der ingen tvivl for arkitekt Nanna Berring om at udsigten skulle bringes endnu mere ind i huset. Det betød bl.a. at en stor kvist blev etableret på husets ankomstside. Kvisten markerer nu tydeligt hvor indgangen til boligen befinder sig, og åbner boligen op for dens fantastiske udsigt.

Nyt liv til loftrummet

Loftrum er tit mørke og klemte med skrå vægge og ingen eller få og små vinduer. En kvist er derfor en genial løsning her. Det vidste arkitekt Morten Dalsgaard godt og satte derfor en flot og stor glaskvist på dette hus' overetage.

Familien der manglede plads, og derfor nu ville tage tilbygningens loft i brug, har derfor fået en lys og flot førstesal, der er rar at opholde sig i. Samtidig fungerer kvisten akitektonisk som bindeled mellem den gamle murermestervilla og den nyere tilbygning.

Med altan på

Kviste behøver ikke bare være store vinduer, de kan også have udgang og være med altan. Det har denne familie fået, da arkitekt Julie Trier ombyggede deres gamle murermestervilla.

Kvistene med fransk altan giver mulighed for at åbne helt og lade ruderne gå fra gulv til loft. På den måde åbner tagetagen sig også bedre ud mod haven og bidrager med nogle flotte gennemlyste rum.

Vokser ud af huset

Det kan give en god effekt at bygge kvist i samme materiale som selve huset, som her hvor arkitekt Rasmus Skaarup har lavet et hus i sortmalet, coated stål. Kvisten og de forskellige formede vinduer giver en god dynamik i facaden, og kvisten vokser nærmest ud af huset.

Udover at kvisten er indrettet som en hyggelig siddeplads - for både mennesker og dyr, fungerer den også som et praktisk udhæng over hoveddøren. På den måde kan boligejerne stå i tøvejr, når de finder nøglerne frem.