Billedserie

Tagterrasser til lejligheder

En arkitekt kan vejlede dig, hvis du kan og vil bygge en tagterrasse på din lejlighed. Drøm dig til lange sommeraftener på tagterrassen og se solen gå ned over byens tage her.

Den grønne oase

Denne lejlighed er beriget med en stor tagterrasse med en helt enestående udsigt. Den frodige beplantning bryder den store terrasse op og danner forskellige rum med hver sin funktion. Der er vekslet mellem store indbyggede bede, der skærmer af og skaber læ, og krukker med forskellige planter. 

Her er der både plads til et udekøkken, en spiseplads og flere andre hyggekroge, hvorfra man kan nyde solnedgangen.  

På billedet kan man se lejlighedens fladtagsovenlysvindue, som giver et fantastisk lys ned til lejligheden.

Lys og luft

Hvordan omdanner man et mørkt loftrum til en lys og lækker lejlighed? Denne lejlighed har fået den helt store tur. Den gamle bygnings tag blev fjernet og bygget op på ny, mens hele facaden er dækket af store foldedøre i glas. 

Foldedørene med glasafskærmning fungerer som franske altaner, så lejligheden kan åbne sig helt op og nærmest blive en tagterrasse i sig selv.

Men lejligheden har også en rigtig tagterrasse på 70 kvadratmeter, der er inddelt i to, hvorfra boligejerne kan nyde morgen- og aftensolen. Lejligheden følger solens vandring, så ejerne får glæde af dagslyset hele dagen.

Trukket ned i bygningen

Før skulle du kravle gennem en loftlem for at komme ud på tagterrassen, der oven i købet var meget forblæst. Ved at sænke tagterrassen ned i taget er der kommet læ og privatliv på terrassen, samtidig med, at du har en ugeneret udsigt over byens tage.

Facaderne på trappehuset er udført med foldedøre, så huset kan åbnes helt op om sommeren.

I typiske herskabslejligheder ligger køkkenet for enden af en lang gang i sidebygningen. Her er køkkenet flyttet ind i lejlighedens centrale rum. Den skulpturelle trappe med sidehængte trin giver en moderne kontrast til de herskabelige detaljer.

Åbning i ovenlyset

Denne lejlighed i København har fået en stor ombygning invendigt og på tagterrassen. En ny planlæsning har gjort det muligt at lave et sammenhængende køkkenalrum og stue, hvilket stod øverst på boligejerens ønskeliste. 

Fra den nye stue er der en trappe op til den private tagterrasse. Åbningen i taget fungerer desuden som et ovenlysvindue, hvilket kaster en masse lys ned i stuen året rundt. 

Tagterrassen er blevet moderniseret med en lækker lærketræsterrasse, hvorfra udsigten over byen kan nydes.

Plads til hele familien

En ung familie fik mulighed for at købe tørreloftet over deres lille treværelses lejlighed, og har ved hjælp fra en arkitekt inddraget det gamle loft, så det i dag er en toetagers tagbolig med lys, luft og en dejlig tagterrasse. 

Lejligheden er udvidet med 75 kvadratmeter, der rummer køkken, spisestue og stue i ét, samt en stor tagterrasse på ca. 12 kvadratmeter. Der blev prioriteret helt rigtigt ved at inddrage en smule af tagboligens areal til tagterrasse, som børnefamilien bruger flittigt til barnevognslure, leg, spisning, læsning osv.

Lyset har spillet en vigtig rolle i projektet. Ved at veksle mellem skrå tagvinduer, lodrette kvistvinduer og vandrette ovenlys har rummet fået karakter.