Bad under åben himmel

Et brusebad i den friske luft sætter gang i dine sanser. Især i sommerhuset, hvor du bruger mange timer udenfor og har masser af tid, er en udebruser ren luksus. Ved at tage bad udenfor skåner du samtidigt din bolig for damp, hvilket er en klar fordel for indeklimaet. Bliv inspireret af arkitekternes indretning af udebrusere her.

Af: Marie Kiersgaard Espersen
Foto: Andreas Mikkel Hansen 

Udebrus omringet af klitterne

I sommerhuset, der praktisk talt ligger midt i klitterne, kan man let gå fra strand til udebrus og omvendt. Udebruseren kan både bruges til at skylle surfboards fri fra sand, til at smutte ind og ud af våddragter og til friske morgenbade.

Uderummet omkring udebruseren ligger i læ mellem sommerhusets to bygninger og indeholder også bænkplads og parasol. Sommerhuset er tegnet af arkitekt Marie Fenger Ehlers.

Se mere fra huset her


Luksus til de voksne

Etabler en udebruser i forbindelse med badeværelset eller soveværelset i forældreafdelingen. Det er ren wellness-luksus for de voksne.

Det har arkitekt Rasmus Bak gjort i dette nybyggede hus, hvor udebruseren er afskærmet af en væg med smukke trælister, der går igen som detaljer på facaden. 

Se mere fra huset her


Væk med saltvand og sand

En udebruser er genial i sommerhuset. Bor du tæt på stranden, er det smart at kunne skylle salt og sand af kroppen, før du bevæger dig indenfor. Men det er også rart for både børn og voksne at få et koldt gys, når solen står på.

Her i sommerhuset af arkitekt Karina Søgaard er der samtidig tænkt på at placere bruseren, så der er fantastisk udsigt til det blå hav, mens man er i bad.

Se mere fra sommerhuset her


Stemningsfyldt badekar

Både sommer og vinter bliver udebadet her brugt i arkitekt Rasmus Baks eget sommerhus. Han har nemlig trukket varmt vand ud og sat stemningen med hyggelige fakler. 

Samtidig er udebadet strategisk klogt placeret i forbindelse med badeværelset indenfor. På den måde er det let at komme ind under den rigtig bruser eller hente et glemt håndklæde, ligesom man med god samvittighed kan gå dryppende indefor.

Badekarret har Rasmus Bak købt på Lauritz.com, hvorefter han har malet og larkeret det for at matche vægfarven på badeværelset.

Se mere fra sommerhuset her


Privatliv i parcelhuskvarteret

Bor du i et parcelhuskvarter med naboer meget tæt på, er det en god idé at sætte en afskærmning op foran udebadet. På den måde undgår du akavet øjenkontakt med naboen, mens du står under bruseren.

I forbindelse med ombygningen af et parcelhus fra 70'erne, lavede arkitekt Søren Sarup denne smukke og effektive afskærmning i lange trælister, der både i højde og bredde skjuler det hele. 

Se mere fra huset her


Rart for fødderne

Undgå at stå i en stor, beskidt vandpyt, når du tager dig en kølig skyller i sommerheden, med en måtte af trælister. Her kan vandet løbe væk i mellemrummene, og samtidig er træet blødt og rart for bare tæer at stå på. Desuden er det en pæn løsning, der kan holde til vand og ikke bliver brændende varmt som metal og sten i solen.

I huset her ombygget af arkitekt Thomas Hjort er der også etableret en rist langs måtten, så vandet kan løbe væk.

Se mere fra huset her


Diskret afskærmning

Er din grund stor uden helt tætte naboer, kan en mindre afskærmning være rigeligt til at skabe et intimt rum til dit udebad.

Her i sommerhuset af arkitekt Karina Søgaarder udebruseren placeret på terrassen og i forbindelse med badeværelset på bagsiden af huset. Som diskret afskærmning og rumskaber er opsat et tosidet hegn af smukke trælister.

Se mere fra sommerhuset her


Bad i det grønne

Med planter både på jorden og op ad muren, kan man hos arkitekt Per Hartwig nyde sit udebad i smukke grønne omgivelser.

På jorden har han plantet trædebregner, der er bløde for fødderne at gå på og suger lidt af badevandet, og op ad muren vokser en pibeplantet - også kaldet Sherlock Holmes, idet den om sommeren får hvide, pibeformede blomster. Om nogle år vil den dække det meste af muren, så den grønne oplevelse bliver total.

Se mere fra huset her