Projekt

Modig opdatering af typehus: til- og ombygning i røde nuancer.

Typehus fra 60-70'erne
  • Sammenhæng med uderum
  • Optimal udnyttelse af m2
  • Æstetisk sammenhæng

Forvandlingen af huset her udsprang af familien ambitiøse ønske om at opdatere huset - både ude og inde - til 2024, og tilpasse det til deres ændrede behov.

Ved hjælp af en mindre tilbygning skabes en opdateret planløsning, hvor huset strammes op, og tilpasses familiens nye behov for plads til børn og børnebørn.

Indgangen til huset har i en årerække været på siden af huset, men den rykkes med ombygningen tilbage til en placering i gavlen mod vejen, hvor den også var i det oprindelige typehus.

Med afsæt i de oprindelige røde mursten, får huset en æstetisk opdatering via omfugning med rød fuge, og udskiftning af taget, til nyt rødt ståltag. De eksisterende spær genbruges men tilpasses, så udhæng skæres væk og der opnås et stramt og moderne udtryk.

Tilbygningen udføres med facader i rødmalet træbeklædning, ligesom nye vinduer får rødlige vinduesrammer i alu.

Uderummene opdateres så der skabes gårdhavestemning og indbydende haverum hele vejen rundt. Der tilføjes et orangeri der ligeledes får røde profiler, og der skabes private og afskærmede uderum på flere sider af huset.

Projektet er i vores øjne et eksempel på hvordan et ordinært hus løftes til noget ekstraordinært.

Bæredygtige tiltag

Biodiversitet
Lavenergiruder/vinduer
Efterisolering

Rådgivning omfattede

  • Havedesign
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Louise Balle Rosbjerg