Projekt

Renovering og opdatering af søvilla fra 1968 af Friis & Moltke

Typehus fra 60-70'erne
  • Optimal udnyttelse af m2
  • Sammenhæng med uderum
  • Æstetisk sammenhæng

Den smukke søvilla er tegnet af Friis & Moltke og opført i 1968.

Villaen ligger højt på en helt unik grund, der falder 3-4 meter inden for byggefeltet. Samtidig ligger grunden med direkte forbindelse til søen for enden af haven, og en unik udsigt fra boligen.

Vores opgave var, at skabe en masterplan for en opdateringen af villaen både ude og inde, men uden at ændre væsentligt på husets arkitektoniske udtryk.

Huset består af en stueetage i niveau med vejen, og en parterre etager herunder, der skyder sig ind i terrænet.

Indvendigt har vi fjernet vægge så der skabes et åbent køkkenalrum med udsigt. Der er generelt skabt en mere åben planløsning, hvor et tidligere gangareal er minimeret og kvadratmeterne integreret i de fælles opholdsrum. I forlængelse af stuen, var en integreret altan, som vi med projektet udvider, så der er plads til både et spisebord og et loungeområde. Altanen udformes med søjler og terrassedæk der naturligt indordner sig husets arkitektur.

Imellem de to etager skabes lys og luftig sammenhæng via et stort ovenlys og en ny egetræstrappe, der forbinder etagerne i et bredere og mere åbent trapperum.

I udemiljøet skabes forbindelse imellem terrasser i flere niveauer, så man frit kan bevæge sig imellem dem, og der skabes en bedre sammenhæng med haven.

I forhaven skabes bedre og venligere ankomstforhold, med private opholdmiljøer, hvor aftensolen kan nydes.

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Louise Balle Rosbjerg