Billedserie

Effektfulde karnapper

Det er et lille indgreb, men kan have en stor virkning. En karnap kan forvandle mørke rum, så de bliver lyse, og åbne op for en udsigt, du slet ikke har haft glæde af før. Se vores forskellige eksempler, hvordan en karnap kan gøre en forskel.

Karnap i balance

Familien i denne bolig ville gerne have en stor tilbygning, men det oprindelige hus er meget lille og kvadratisk, og hvis tilbygningen blev så stor at de kunne nå op på 200 m2, kunne man risikere at den ville blive for voldsom og rent æstetisk overtage huset. Derfor forslog arkitekt Jan Smidt Andreasen at lave de ekstra kvadratmeter som en stor svævende karnap. Zinken og det sorte træ danner nu rammen for et fantastisk uderum til hele familien.

Få glæde af udsigten

En smuk udsigt kræver store vinduer. Så er dine vinduer små, kan netop en karnap være et lille indgreb med en stor virkning. Det blev det også for familien i dette hus. Fra stuen har de udsigt over Svendborg by og færgeoverfarten til Ærø. Men den gode placering kom slet ikke til sin ret, da de købte huset, for vinduerne var både små og sparsomme. 

Arkitekt Jørgen Dahlgaard hjalp derfor familien og satte en zinkkarnap på den gamle 50’er-villa. En løsning der har givet masser af lys og åbnet for det flotte kig, de alle fire nyder hver eneste dag fra stuen. Samtidig har karnappen tilført huset et moderne udtryk.

Hyggelig siddeplads

Der er ikke noget så hyggeligt, som at sidde med benene oppe og en god kop kaffe i hånden i en karnap. Den anderledes siddemåde og følelsen af nærmest at sidde udenfor kan nemlig noget helt særligt.

Overvej derfor, som arkitekt Allan Lorenzen har gjort i dette hus, at bygge en bænk ind i din karnap. Her er karnappen placeret i køkkenet, så børn og gæster kan sidde og sludre, mens maden bliver færdig. Karnappen, der er bygget i egetræ, åbner samtidig for både lys og et flot kig ud til haven.

Gør kælderen til husets lyseste rum

Karnapper er ikke kun for boligens øverste etager. De kan også gøre underværker for en kælder. Det gjorde det hos denne familie, der med hjælp fra arkitekt Morten Dalsgaard, fik forvandlet deres mørke kælder til et rent lysmekka.

I dag bruger de derfor kælderen meget mere. Den store glaskarnap fylder hele etagens bredde, så der ingen mørke kroge er på de i alt 100 kælderkvadratmeter. En smart og enkel måde at få liv i sin kælder på.

I husets stil

En karnap eller kvist skal passe til husets arkitektur. Det var derfor den helt rigtige løsning, da familien i samarbejde med arkitekt Thomas Hjorth valgte at beholde den buede karnap på huset. Den type karnap er nemlig meget typisk for en bungalow. Men træet var råddent, så da resten af huset blev renoveret, blev træet skiftet ud.

Oprindeligt var karnappen indenfor udstyret med en stor blomsterkumme og farvet glas i vinduerne. Under renoveringen blev glasset derfor også skiftet ud og blomsterkummen blev til en hyggelig siddeplads. I dag fungerer karnappen derfor i et moderne hjem, men fortæller stadig om den tid, den blev lavet i. 

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.