Projekt

Tilbygning:Anneks med tilhørende orangeri og havestue

Anneks
  • Mere plads
  • Sammenhæng med uderum
  • Æstetisk sammenhæng

Den vidunderlige udsigt fra sommerhusets terrasse beliggende små 100 m over Sejerø Bugt, syntes ejeren, skulle kunne nydes i endnu højere grad. Derfor blev tegnestuen bedt om et forslag til et anneks med tilhørende orangeri og havestue, der skulle øge udsigtsmulighederne både ude og inde:
Et anneks med soveværelse og et stor kombineret vaskerum og badeværelse og et orangeri, stort nok til både at rumme havestue til ophold og et aflukke med en glasfoldedør til blandt andet store citrusplanter, der kræver et stabilt indeklima. Annekset skulle sammenbygges med det eksisterende Myresjø sommerhus. Orangeriet med havestuen skulle naturligt være rettet mod vandet og hele komplekset skulle bindes sammen med en stor træterrasse på hele havesiden. Samtidig skulle der være en transparent overdækning mellem et mindre mellemrum mellem det eksisterende hus og tilbygningen.
I orangeriets konstruktion skulle endvidere indgå en åben muret pejs. Loft udføres til kip i både anneks og orangeri. Soveværelse tilbagetrukket med små vinduer mod vej, men med lysindfald også fra sydvest via badeværelset.
Der er skydedør mellem badeværelse og soveværelse. Badeværelset giver plads til en skabsvæg med både opbevaringsskabe, vaskemaskine og evt. tørretumbler, bordplads og skab til varmtvandsbeholder.
Der er med de høje vinduer og skodder mulighed for at nyde badet med udsigt fra det forsænkede badekar i gulv.

Formen på anneks – en trækonstruktion, og orangeri – en aluminiumskonstruktion (præfabrikerede elementer) - blev langsomt til i god dialog mellem bygherre og arkitekt.
Det stor klart, at sommerhusannekset skulle være enkelt i sit udtryk udvendigt, såvel som indvendigt, som skulle være et harmonisk match med havestuens kommende møblement med fine franske havemøbler i gammel stil.
Indvendigt blev der i orangeriet brugt rå teglgulve i sildebensmønster og sandfarvede glaserede gulvfliser på øvrige gulve i annekset. I badeværelse/brygges blev der på væggene anvendt små 10x10cm fliser sat i skaktern, æblegrøn og hvid. Armaturer, hængsler og dørgreb i messing.
Sluttelig blev træbeklædningen på både det eksisterende og det nye anneks malet sort. Det eksisterende tagpaptag blev udskiftet i forbindelse med opførelsen af tilbygningen, således at tagbeklædningen på de lukkede tage nu er et tagpap/listetag.
Anneks og orangeri udgør omkring 90 m2 hvoraf de godt 40 er orangeri.

Bæredygtige tiltag

Efterisolering
Lavenergiruder/vinduer
Varmepumpe
Dagslys/passiv solvarme
Faskiner

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering
  • Interiørdesign
  • Energirådgivning

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Anette Mørch