Billedserie

Hyggelige hemse i sommerhuset

Har du rumhøjden, er hemsen en smart og nem måde at skabe ekstra sovepladser i sommerhuset. Se de bedste løsninger fra arkitekterne, og få masser af ideer og inspiration til din egen hems.

Børnehylde i soveværelset

Når sommergæsterne gør deres indtog og pladsen skrumper, skal der tænkes kreativt. Løsningen her lægger op til en rokade, hvor ungerne indtager hemsen i forældrenes soveværelse, og gæsterne rykker ind i børneværelset. Det klassiske sommerhus er tegnet af Arkitekt Eva Kristine Brørup, der har brugt træpaneler på væggene og en hemsestige, der også kan fungere som ribbe til morgengymnastikken.

På toppen af det hele

I dette sommerhus har Arkitekt Marie Fenger Ehlers skabt en spændende og åben hemseløsning med indbyggede opbevaringskasser til bøger og personlige ejendele. Hemsen er bygget på toppen af en fritstående kerne, der rummer køkken, bad, kontorplads m.v. Åbenheden betyder, at hemsen ikke har den klemte og klaustrofobiske fornemmelse, som mange hemse ofte har.

Plads til gæsternes børn

Loft til kip er en direkte invitation til at bygge en hems. Her er det lykkedes Arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg at skræddersy en løsning, der giver plads til hele seks børn på børneværelset. Selvom rummet er smalt, har arkitekten formået at få det til at virke større. Samtidig er det fælles soverum et pragtfuldt sted at tumle med sine søskende og venner.

Ekstra plads til i sommerhuset

Har du virkelig højt til loftet, så lav en stor hems som her i sommerhuset af arkitekt Arkitekt Eva Kristine Brørup. De mange kvadratmeter kan bruges til mange ting såsom ekstra madrasser og opbevaring, og et bord og nogle stole til børnene, gør at de kan lege uden at blive forstyrret af de voksne. Vær OBS på at hvis din hems er mere end 4,5 m2, så er der tale om en indskudt etage og der gælder derfor særskilte regler, som du skal være opmærksom på.

Stig til vejrs med stil

Ligesom trapper kan være smukke og skulpturelle, kan en stige også formes mere eller mindre spændende. Gør derfor noget ud af stigen til hemsen og køb ikke bare den første og bedste i byggemarkedet. Stigen her i sommerhuset af Arkitekt Charles Bessard er skræddersyet til hemsen og bygget i  tykke egetræsplanker, der matcher vinduesrammer og gulv. Det solide design gør den ekstra smuk og skriger kvalitet. Samtidig betyder de brede trin, at den er langt lettere at gå op ad.

Et ekstra rum i rummet

Ofte forbinder man hemse med at være en hyggekrog, hvor man kan gemme sig lidt væk, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. I dette sommerhus er hemsen blevet en integreret del af rummet, hvor kun en glasafskærmning skiller hemsen fra stuen. Fra sovepladsen på hemsen er det derfor muligt at følge med i, hvad der sker i rummet nedenunder.

Hyggelig hule i træ

Her er nok sparet på pladsen, men absolut ikke på hyggen og intimiteten i denne hemseløsning tegnet af Arkitekt Marie Fenger Ehlers. I ferier bruges hemsen til at huse overnattende gæster, mens den i hverdagen fungerer som ekstra opbevaringsplads.