Billedserie

Privatliv i boligen

Er I også flere mennesker under samme tag de fleste timer i døgnet? Siden coronavirussen brød ud har vi opholdt os mere derhjemme, og det er derfor vigtigere end nogensinde at have nogle hyggelige zoner og kroge i boligen, hvor du kan stresse af med en god kop kaffe. Bliv inspireret af arkitektegnede hemse, alkover og annekser, der giver en følelse af privatliv.

Sæt dig til rette i hulen

I dette sommerhus af arkitekt Kim Pretzman Olesen finder man denne hyggelige krog bag pejsen, som man knapt lægger mærke til. Med ryggen mod muren, omgivet af smukke trælister, har du her et godt læsespot helt for dig selv.

Når du hyrer en arkitekt kan du få hjælp til at bevare det store overblik over dit projekt, men du kan også samtidigt få inkorporeret unikke detaljer som her, der sikrer en bolig med plads til alle.

Kryb ind under taget

Når du udnytter kubikmeterne til en hems, får du mere plads på samme kvadratmeter og følelsen af rum i rummet. Arkitekt Marie Fenger Ehlers har udnyttet pladsen under taget i et sommerhus til denne hems.

Du kan bruge hemsen som en ekstra soveplads, eller du kan lave det til et loungeområde med bløde madrasser og puder. En hems er også en god idé på børneværelset, da den er perfekt til at bygge hule.

Søg tilflugt mellem baghavens træer

Arkitekt Rasmus Skaarups eget anneks i baghavens lille skov er det perfekte tilflugtssted, hvis der kommer lidt for meget tryk på i hovedhuset.

Når du overnatter i et anneks, får du nærmest følelsen af at sove i et lille sommerhus. Du kan indrette et ekstra soveværelse i annekset som her, men du kan også indrette det til kontor. På den måde får du også adskilt arbejde og privatliv.

Få alenetid i nichen

Det lille sommerhus af arkitekt Marie Fenger Ehlers er indrettet med sovenicher, der nærmest er forvoksede indbyggede skabe med skydedøre.

På den måde bruger du ikke så mange kvadratmeter, men du får følelsen af at være alene i et seperat rum. Her kan du lukke skydedøren og se en film i din helt egen hule.

Tag en pause under trappen

I en omfattende ombygning af en villa fra 60'erne har arkitekt Lars Bo Poulsen skabt denne hyggelige krog under trapperne. Der er ingen grund til at spilde kvadratmeterne under trappen, når de kan bruges til et hyggeligt loungeområde som her.

Slap af ved vinduet

Arkitekt Rasmus Skaarup har tegnet denne moderne villa til en børnefamilie. Planløsningen er åben, men indbyggede møbler skaber private zoner med forskellige funktioner flere steder i huset. 

Her ses et indbygget møbel, der rummer en kontorplads, en syplads og en siddeplads i vinduet, hvor man kan slå sig ned og nyde en stund for sig selv.

Forbyd dig bag bogreolen

I et åbent og højloftet rum gemmer der sig en kontorafdeling bag en indbygget bogreol. Reolen fungerer som en rumdeler, mens et sænket loft og vægge i træ giver en følelse af intimitet.

Villaen er tegnet af arkitekt Allan Lorenzen. Han har prioriteret de indbyggede møbler, der giver følelsen af privatliv.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.