Billedserie

Skjulte sommerhuse ved havet

Langs de danske kyster gemmer der sig hist og pist smukke sommerhuse, der formår at smelte sammen med omgivelserne og derfor ligger fredeligt og uforstyrret mellem klitterne. Vi har samlet nogle smukke eksempler her.

På kanten af Kattegat

Lidt kan også gøre det. Med sine blot 54 kvadratmeter går dette lille fine sommerhus i ét med landskabet ved Skagen på kanten af Kattegat. Huset er bygget på fundamentet af et originalt hus og designet til at overholde geometrien fra dette hus, da der har været restriktioner på dets udformning. Huset er udformet som en massiv træblok, hvor beklædningen af cedertræ giver det et look, der leder tankerne hen på drivtømmer og saltvand. Til trods for størrelsen kan huset rumme to familier på samme tid, da både rum og interiør er designet med multifunktioner.

180 graders udsigt

Det kuperede terræn er udnyttet til fulde i dette sommerhus, der på den ene side åbner sig ud til Vesterhavet med en storslået udsigt, mens der på den anden side af huset er muligt at søge læ for vind og vejr på terrassen, der er bygget ind i klitterne og skærmet af en nedlagt bunker. 

Det perfekte tilflugtssted

Store vinduer åbner sig mod landskabet og får huset til at virke større end sine blot 65 kvadratmeter. I det lille sommerhus, som ligger godt kamufleret i klitterne ved Vesterhavet nær Pandrup, er det ikke kun pladsen, der er sparsom. Også udvalget af anvendte materialer er der sparet på for at give det et stramt minimalistisk udtryk, der falder naturligt med omgivelserne. Især eg og cedertræ, som er kendetegnet ved at være modstandsdygtigt over for vind og vejr, er gennemgående materialer fra yderst til inderst. 

Med verdensarv i baghaven

På kanten af den UNESCO-udnævnte Nationalpark Vadehavet ligger dette sommerhus, hvor store vinduespartier giver frit udsyn til vilde kaniner, rådyr og ræve. Huset er placeret, så det putter sig imellem tre klitter. Landskabet har således været med til at forme husets facon samt udearealerne. De mange små kroge rundt om huset er afskærmet af læhegn, så der altid er et godt sted at sidde, når solen skinner.

Udeliv i fokus

Med et udekøkken med en storslået udsigt og en udebruser til brug efter en dukkert i havet, er der rig mulighed for at trække aktiviteterne udenfor i dette sommerhus, der ligger mellem klitterne grænsende op til en stor fredet strandeng. Markante mure i sort træ beskytter huset mod sandets vandring og skaber læ, så udelivet også kan nydes på blæsende dage.

Vokser ud af klitterne

Cedertræ, zink, sedum og beton er materialer, som falder smukt ind i klitlandskabet ved Vesterhavet nær Blokhus. Her skal alt byggeri ifølge lokalplanen holde sig under klithøjde, hvilket arkitekten har løst ved at bygge et hus i to niveauer, som forskyder sig og nærmest vokser opad og ind i klitten.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.