Billedserie

Udvid hjemmet med et hyggeligt anneks

Teenageværelset, fløjen til gæster eller forældrenes hemmelige oase. Der er flere gode formål ved at bygge et anneks, og mange oplever at problemer som pladsmangel og intet privatliv let kan løses med en ekstra bygning. Vi har udvalgt 7 eksempler på hyggelige og brugbare annekser.

Rendyrket nordisk stil

Æstetikken i dette anneks, tegnet af arkitekt Martin Kallesø, er helt i top. Annekset har indbyggede skabe, en vinduesniche og vægge, loft og gulv beklædt med matlakerede østenfinér-plader. De ensartede flader giver et roligt og moderne udtryk, der passer ind i den nordiske stil. Anneksets facade, der består af mørke trælister, matcher det eksisterende sommerhus.

Luksus-anneks

I klitlandskabet tæt på Vesterhavet er hovedhus og anneks tænkt ind fra starten. Sammen danner de ramme for sommerhusets uderum i form af den store terrasse. I annekset er der plads til arkitekt og boligejer Søren Sarups surfervenner, der gerne tager et smut forbi sommerhuset. Anneksets værelser er sparsomt, men flot møbleret, så det næsten er som at tjekke ind på et hotel, når man overnatter i annekset.

Forældrenes hemmelige værelse

Arkitekt Rasmus Skaarup har løst sin families pladsproblemer ved at bygge et anneks af genbrugsmaterialer. Familien behøver ikke at flytte nu, og forældrene har fået mere ro i hverdagen, når de i slutningen af dagen kan trække sig tilbage til deres anneks i baghaven. De store vinduer i annekset giver masser af dagslys.

Et lille hus i sig selv

Det nybyggede stråtækte sommerhus i Rørvig og dets tilhørende anneks, tegnet af arkitekt Eva Kristine Brørup, er i tæt forbindelse med naturen. Naturgrunden lader annekset ligge i skjul fra hovedhuset, hvilket giver optimal privatliv. Med tekøkken og badeværelse kan annekset næsten fungere som et lille hus i sig selv. Soveværelserne i annekset har en hems for at skabe flest mulige sovepladser.

Plads til lidt af det hele

Hovedhuset i romantisk stil med stråtækt tag, tegnet af arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg, har et sort anneks med samme facade som hovedhuset. Annekset indeholder to værelser, et tekøkken og et barområde. Annekset kan derfor både fungere som gæsteanneks, når børnebørnene kommer på besøg og som lounge til festlige arrangementer.

Tæt forbindelse til naturen

Ved sommerhuset ved Vordingborg har arkitekt Martin Kallesøe tegnet et anderledes gæsteanneks. Annekset har irregulære former for at skabe kig til den nærtliggende strand. Det lavt placeret sidevindue giver havudsigt, når man som besøgende ligger i sengen. Det grønne tag lader gæsteannekset smelte sammen med haven og den omkringliggende natur.

Genbrug fra hovedhuset

Totalrenoveringen af et gammel længehus fra 60'erne, tegnet af arkitekt Jesper Korf, gav et moderne hus med ny førstesal. Der hvor det gamle hønsehus var placeret, har familien selv bygget et lille anneks. Det er lavet af overskudsmaterialer fra huset og indeholder sengepladser og tekøkken. Børnene overnatter der tit med venner og fejrer altid deres fødselsdag i annekset.