Billedserie

Tidens tegl

Tegl, eller mursten som vi også kalder dem, har for længst bevist deres værd! De er smukke, vedligeholdelsesfrie, og fyldt med arkitektoniske muligheder både inde og ude. De er det perfekte materiale til at bygge vejrbestandige boliger, som kan holde til tidens tand og derfor er det også fortsat et af de mest populære materialer, når der bygges nyt. Se med her, hvor vi tager et kig på nogle af vores tids populære tegl.

Miks med materialer

Denne nybyggede villa, tegnet af arkitekt Steen Bjørn Lundhild, mikser på fineste vis materialerne træ, tegl og zink. En overdækket terrasse løber på langs af hele boligens længde. Her kan grundens skønne udsigt nydes. Den overdækkede terrasse fremstår med sin varme glød, som en kontrast til bygningens mørke teglydre.

Ude er inde

Arkitekt Jesper Korf har sørget for at skabe stemning i stuen med den mørke teglstensvæg. Samtidigt udviskes overgangen mellem inde og ude ved at lade væggen blive ført "igennem" glaspartiet og skabe en sammenhæng til haven.

Huset er opført på den grund, der tidligere husede Mærsk Mc-Kinney Møllers villa og teglsten og teaktræ er gennemgående materialer i boligen.

Nyt møder gammelt

Arkitekt Erik Nord har tegnet denne markante tilbygning i to etager til et dobbelthus i Risskov, i stedet for en tidligere tilbygget udestue. Det har givet en helt ny førstesal med masser af plads og en stor, lys opholdsstue, hvor der kan åbnes helt op til haven.

Den nye tilbygning er beklædt med beklædningstegl, som giver et lettere udtryk end almindelige mursten, og laver et samspil mellem det nye og de eksisterende mørkerøde teglsten.

Facade med skyggespil

Arkitekt Per Hartwig står bag dette nyopførte byhus, der har erstattet et ældre byhus, der stod på grunden.

Husets facade er delt op i midten og opført i mursten og beton. Den murede del af facaden er udført ved at lave en lille fremskydning af hveranden tegl, hvilket giver et fantastisk skyggespil og bryder med den glatte betonfacade. 

Historien fra det gamle byhus lever videre i det nye, da man har benyttet de gamle nedbrydningsstenene til de indvendige vægge og på den måde skabt varme og karakter.

Zoneinddeling

Arkitekt Lars Bo Poulsen har ladet en rå murstenvæg løbe på tværs af stueplanet i denne bolig.

De gul-grå sten skaber ikke kun stemning, men er også med til at inddele boligen i zoner - det store fællesområde i stueplan og den mere private og tilbagetrukkede afdeling af boligen på 1. sal. Samtidigt er teglstenen et flot supplement til boligens øvrige materialer - cedertræ og hvidt puds.