Guide

Fantastiske aktivitetsrum

Aktivitetsrummet er hele familiens rum. Alle har lige ret til at bruge det, og alle bør have indflydelse på, hvordan det skal se ud. Hvis du har et ekstra rum til rådighed, er det dumt bare at lade det blive til opbevarings- eller ruderum. Find en løsninger, der gør at du kan udnytte pladsen til familiens yndlingsaktiviteter.

4 nemme løsninger til aktivitetsrummet

  • Funktionalitet: Hvis du vælger at skabe et aktivitetsrum, så giv plads til flere slags aktiviteter, så alle kan få glæde af rummet. Måske vil nogle af familiens medlemmer bruge det til at spille computer i, som atelier eller fysisk udfoldelse. Sørg for gode opbevaringsløsninger og evt. en rumdeler, så aktiviteterne e kan foregå side om side uden at man forstyrrer hinanden.
  • Garage eller anneks: Hvis du drømmer om et aktivitetsrum, men der simpelt hen ikke er nogen overskydende plads at finde i boligen, så overvej, om du kan inddrage noget plads i garagen. Måske der er plads til et anneks i haven? Aktivitetsrummet kan komme i mange størrelser og former.
  • Lydniveau: Indretter du aktivitetsrummet med bordtennis, fodboldbord eller stor skærm til sportskampe, så tænk over, hvor du placerer rummet. Ligger aktivitetsrummet tæt på et værelse, kan råb af gejst fra aktivitetsrummet muligvis genere andre.
  • Kombineret gæsteværelse: Er det er muligt, så er det smart at sørge for, at aktivitetsrummet kan blive til gæsteværelse, hvis der skulle være behov for det.

Sådan dæmper du støjen fra aktivitetsrum

3 råd til at dæmpe støjen

  • Du skal sørge for at tætne døren eller dørerene. De skal lukke helt til i kanterne, og det kan du gøre med en tætningsliste, som du kan købe i den lokale tømmerhandel. Du kan nemt selv montere listen.
  • Dæmpefødder. Lyden der spreder sig igennem boligen skyldes ofte musikanlæg og fjernsyn. Her kan du med fordel anvende dæmpefødder, som du placerer under højtalerne. De er lavet i blødt skum og tilpasser sig højtalernes vægt. Det er med til at bryde lyden, som dermed ikke kan forplante sig igennem konstruktionerne
  • Sørg for bløde overflader i aktivitetsrummet. Læg eventuelt et gulvtæppe på gulvet og en dug på bordet. Det er med til at dæmpe lyden, når der tabes diverse legetøj. Du kan også med fordel sætte dupper under stolene.

Kilde: Videncentret Bolius