Tips og råd

Bind ind og ude sammen i dit badeværelse

Hvorfor ikke nyde forbindelsen til naturen, når du er i bad? Hvis du bruger en lille smule energi, kan du skabe et helle i hverdagen til afslapning og det praktiske på en og samme tid. Bliv klogere på, hvordan du kan inddrage naturen i dit badeværelse her.

6 tips til at Bind ind og ude sammen i dit badeværelse

  1. Skab kontakt med naturen
  2. Gør vinduerne større
  3. Få himmelkig med ovenlys
  4. Åben en dør ud
  5. Etabler en udebruser
  6. Hiv potteplanterne ind

Se uddybning af rådene herunder.

1. Skab kontakt med naturen

Et badeværelse i kontakt med naturen og haven rundt om din bolig vil højne dit velvære og vække dine sanser.

Selvom det lyder banalt, er der nemlig noget helt særligt ved at stå som moder jord har skabt en med naturen helt tæt på. 

Kontakten med planter, lys og luft vil løfte dit humør. Og det vil give dig en god start på dagen når du allerede under bruseren om morgenen kan fornemme vejret, betragte himlen og følge årstiden.  

Du kan få naturen ind på badeværelset på flere måder.

2. Gør vinduerne større

Med vindue fra gulv til loft smelter ude og inde sammen, og det vil føles som at gå i bad udenfor. De store vinduer kræver dog, at du ikke har indkig fra naboer. Har du det, er du nødt til at tænke i afskærmning. Med et stakit eller et skyggende skur, kan du dække for nysgerrige blikke. Gerne suppleret med nogle dekorative grønne planter, der kan vokse lidt i højden.

3. Få himmelkig med ovenlys

Med ovenlys har du direkte kig til himlen og stjernerne fra badekarret eller brusenichen. Et lille men meget virksomt indgreb, der ikke giver gener fra indkig. Løsningen kræver dog, at der ikke er en etage ovenover, samt et tag, der kan skæres hul i. Ovenlyset kan samtidig spare dig for elektrisk lys i de naturligt lyse timer.

4. Åben en dør ud

Med en dør fra badeværelset ud i haven kan du gå direkte fra badet ud og soltørre i solen og mærke græsset mellem træerne. En fantastisk følelse!

5. Etabler en udebruser

Laver du en dør ud, skal du også etablere en udebruser. Der findes nemlig ikke noget bedre end at tage en kold skyller i det fri en varm sommerdag. Men også et varmt bad en iskold dag i december eller januar kan være en fantastisk og sanselig oplevelse. Især i sommerhuset vil en udebruser give en stor glæde og herlighedsværdi.

6. Hiv potteplanterne ind

Bor du i lejlighed, kan det være svært - for ikke at sige umuligt - at sætte nye store vinduer i, endsige etablere en dør til det fri. I stedet kan du rykke stueplanterne ud på badeværelsesgulvet og op på hylden ved siden af tandbørsten. Grønne planter er godt for dit humør og velbefindende og kan med sine skulpturelle og organiske former give stemning og bløde ethvert badeværelse op.