Guide

Få den rette opbevaring i badeværelset

Indretningen på badeværelset er sjældent det, vi skænker flest tanker. Men ligesom køkkenet er badeværelset et meget funktionelt rum, du bruger flere gange om dagen. Bliv klogere på hvordan du får de rette opbevaringsmuligheder her.

Badeværelset rummer rigtig mange ting. Alt fra håndklæder og cremer til hårtørre, badekåbe, vatpinde, bleer, sæbe og ekstra ruller med toiletpapir.

Det er derfor vigtigt, at du har gode og let tilgængelige opbevaringsmuligheder, så dine morgenrutiner kan lettes og ikke bliver mere stressede end højst nødvendigt.

Sæt dine hverdagsrutiner under lup

Inden du farer ud og køber kurve, skabe og hylder til alle dine ting, bør du tænke over dine hverdagsrutiner:

Hvilke ting bruger du tit? Hvilke ret sjældent?  Og hvor på badeværelset har du brug for dem? Tager du overhovedet din creme og evt. makeup på ude på badeværelset, eller havner de oftere foran spejlet i soveværelset? Så burde de måske hellere stå der.

Og hvad med dit vasketøj? Skal det stå ude på badeværelset? Hvis ja, kan du måske indrette en dyb skuffe til vasketøjet eller finde plads til det i et skab, så du undgår at falde over en kurv med top på hver dag. Samtidig vil et aflukket sted redde dit tøj fra at suge for meget fugt fra badeværelset.

Overvej desuden, hvor problemerne normalt opstår på badeværelset, og hvilke ting der typisk roder? Ligesom det kan være en god ide at tænke over opbevaringsløsninger i forhold til, hvor mange personer I er, der skal bruge badeværelset?

Væg-til-væg opbevaring

Vaskeægte hverdagsluksus

En fast plads til shampooen er vaskeægte hverdagsluksus. Med en niche i brusekabinen undgår du nemlig, at de halvtomme plastikflasker roder rundt nede på gulvet og bliver våde og ulækre. Her på badeværelset er nichen markeret med en fin, mønstret flise.

Genial stige

En stige kan ikke blot bruges til at komme op i højden, den kan også fungere som en dekorativ håndklædeholder på badeværelset. Det har familien gjort her i sommerhuset af Jørgen Dahlgaard, hvor den passer godt ind i det simple sommerhus-møblement.

Udnyt alle kroge

Udnyt alle sprækker og nicher til hylder som her i sommerhuset af arkitekt Søren Sarup. Brusenichen danner et stort mellemrum, men med plader i træ skudt ind, bliver det pludselig til en nyttig reol til håndklæder. Læg også mærke til den diskrete niche i muren under spejlet. Her kan tandbørste, cremer og en fin buket fra haven stå. Ligesom pladsen under håndvasken også er udnyttet med en hylde.