Billedserie

7 løsninger der giver plads til det hele

De fleste kender problemet: Alt for mange ting og alt for lidt plads. Men løsningen er nær. Se med herunder og bliv inspireret til, hvordan du kan komme af med dit rod og få plads til det hele på en både funktionel og æstetisk måde.

Gæstesengen bor i reolen

I dette hjem, der er renoveret af arkitekt Julie Trier, er der fyldt med kreative løsninger. Ikke mindst i herskabslejlighedens kontor, der er indrettet med en smuk snedkerbygget reol med indbygget gæsteseng. Sengen kan klappes ned, når der er overnattende gæster og op igen, når de er gået. På den måde behøver familien ikke afsætte et helt ekstra værelse bare til gæsteværelse. Sengens ben består af massive rå træklodser, der, når sengen er klappet op, kan bruges som bogstøtter i reolen.

Gør skabet til den smukkeste væg

De mørkebrune skabe fungerer i dette hus ombygget af arkitekt Anders Barslund som en lang akse gennem boligen. Bag lågerne gemmer der sig alt fra et køleskab og køkkenmaskiner til et viktualierum, en kældertrappe og en gæsteafdeling. Skabsvæggen er lavet i røget eg og giver en dybde i rummet samt en flot, varm kontrast til husets ellers meget lyse farver og materialer.

Plads til passion

LP’er har tit nogle fantastiske covers. Alligevel har de fleste dem stående, så man kun kan se ryggen. Som DJ og stor musikentusiast ville boligejeren i dette hus gerne vise sine plader frem og give dem en central plads i hjemmet. Arkitekt Anders Barslund hjalp derfor ham og hans kone og fandt på denne løsning. Her kan der vises hele 36 covers frem som små kunstværker i stuen. De resterende plader kan stå bagved og tages frem, hvis parret har lyst til at skifte. Der er endda også indbygget en skjult DJ-pult, så der rigtig kan musiknørdes igennem.

To i èn

Kombiner to møbler i ét. Fx daybed og opbevaringsplads som her i arkitekt Rasmus Baks eget sommerhus. Løfter han sædet, kommer et stort rum til syne, hvor der kan gemmes ting, uden at man kan se det. Han har selv lavet møblet i mdf-plader, der efterfølgende er spartlet op, så det ligner beton og dermed matcher væggen. De lækre specialsyede hynder i læder gør møblet mere eksklusivt, så man i højere grad tror på, at det faktisk er beton. Og deres varme farve er en god kontrast til ”betonets” kølige og rå udtryk.

Skræddersyet skabsvæg

I arkitekt Stig Christensens eget hjem er spildplads et ukendt ord. Her har de fleste rum nemlig specialbyggede opbevaringsmøbler. På den måde kan familien på seks plus en hund nemlig bo i en lejlighed på 150 m². Modulerne er bygget i mdf og efterfølgende sprøjtelakeret hvide, så de har fået en fin glat overflade og har samme udtryk i hele lejligheden. I forældresoveværelset er sengen bygget med skuffer under. For enden er en stor skabsvæg med skabe i forskellige mål, så de passer præcis til alt fra lange kjoler til korte t-shirts. På den måde er al plads udnyttet. Skabsvæggen fortsætter i en reol i sengegavlen. 

Transparent hjemmekontor

Lad din bogreol fungere som en funktionel og æstetisk skillevæg som her i huset, der er ombygget af arkitekt Allan Lorenzen. Vælg en reol uden bagvæg for at opnå et mere let og luftigt udtryk. At reolen er transparent, gør desuden overgangen mellem rummene mere sammenhængende. Reolen er ligesom skrivebordet og skabene under bordpladen i egetræ, der giver varme og stoflighed til de hvide vægge og grå betongulv.

Luk den åbne trappe

En trappe stjæler en del kvadratmeter fra et hus, og de åbne trappetyper ender ofte som et pulterkammer med en masse rod. Men sådan behøver det ikke at være. I dette hus har arkitekt Nanna Bering ombygget entréen og skabt ekstra opbevaringsplads under trappen ved at lukke den og sætte skabslåger op. Løsningen betyder at familien nu kan gemme overtøj, tasker og sko væk bag de store klik-låger, så entréen altid er overskuelig og fremkommelig.  

 

Bøger på skrå

Pladsen under taget eller et indhak i væggen giver mulighed for skæve og anderledes rum. De opstår tit i gamle villaer og lejligheder og giver dit hjem personlighed. Samtidig er det en god måde at udnytte alle hjørner og kanter til opbevaring. Brug de små hylder og nicher til bøger som her i det gamle hus i Farum, der er restaureret af arkitekt Tom Mose Petersen.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.