Billedserie

Et kig på tværs af etager

Når arkitekten arbejder med højden i en bolig, kan der skabes nogle helt særlige rum. Boliger med højt til loftet kan have spændende udkigspunkter, hemse, gangbroer og meget mere. Her er 5 fantastiske boliger, der har kig på tværs af etager.

Udvidet horisont

Træhuset, som arkitekt Lars Bo Poulsen har tegnet, ligger i idylliske omgivelser, hvor det store vinduesparti i køkkenalrummet lukker skoven indenfor. En særlig detalje er det direkte kig fra køkkenet til terrassen på førstesalen, der udvider horisonten. Fra spisebordet får man nemlig ekstra meget himmel at se.

Endevæg i glas

Boligen, som arkitekt Jesper Korf har stået for, har en facade, som består af et stort glasparti. Glaspartiet lukker en masse lys ind og skaber forbindelse mellem de to etager. Om man befinder sig i underetagen, på gangbroen eller på førstesalen, er den skønne udsigt sikret. Facaden, der vender ud mod haven, tilbyder desuden havudsigt.

Æstetisk gangbro

Det store, åbne og høje rum, der udgør entréen, udnyttes perfekt med gangbroen, som forbinder førstesalens forældre- og børneafdelingen. En lækker detalje, i hjemmet tegnet af arkitekt Jesper Korf, er at gangbroens rækværk er i glas. På den måde videreførers det lyse og lette udtryk fra entréens høje glasparti til resten af rummet.

Tilbagetrukket kontorplads

I den åbne stue, i hjemmet tegnet af arkitekt Uffe Topsøe-Jensen, er højden fuldt udnyttet i form af en indbygget hems. Hemsen byder på en tilbagetrukket kontorplads med en smart indbygget bogreol, der strækker sig ud i rummet. Fra kontorpladsen har man direkte udsyn til stuen og til de stemningsfulde saksespær i ubehandlet fyrretræ.

Birketræ rykker ind

Fra boligens stueetage er der skabt en minimalistisk trappe, der leder op til førstesalen. Det høje loft i boligen, som er tegnet af arkitekt Rasmus Skaarup, har gjort det muligt at placere et birketræ, der byder velkommen i den store hall. Synet af birketræet kan også nydes fra hjemmets førstesal.