Billedserie

Giv dit gamle sommerhus nyt liv

Planlægger du en renovering eller ombygning af dit sommerhus, og mangler du inspiration? Vi giver dig her en række eksempler på arkitekttegnede ombygninger, der kombinerer originale og nye elementer, så det hele går op i en højere enhed.

Varme og originalitet

Det klassiske, sorte træsommerhus fra 1962 i Kulhuse har fået en omfattende ombygning. Den oprindelige planløsning havde mange små rum, hvilket ikke matchede familiens behov.  

I dag har sommerhuset fået et mere tidssvarende udtryk med indbyggede opbevaringsløsninger, en varm farvepalette, og et nyt køkken. De synlige spær og det fine køkken bidrager til den hyggelige sommerhus-stemning. Her er der forbedret og optimeret, mens husets historie og originale detaljer er bevaret på fineste vis.
 

Reddet fra nedrivning

Bindingsværkshus havde stået ubeboet i fem år og var dømt til nedrivning, men det blev der heldigvis lavet om på, da en arkitekt kom forbi. Hun så potentialet i huset, og købte det med henblik på at restaurere, og bruge det som sommerhus. 

Ved en nænsom istandsættelse er det lykkedes at redde huset og skabe et fredfyldt åndehul, hvor det gamle håndværk og den oprindelige stemning i huset er bevaret. En af de fine detaljer er de originale vinduer med det bølgede glas, der giver det fineste lysspil.

Alle de indbyggede møbler er udført af de gamle gulvbrædder, og køkkenet er lavet af brugt spærtræ, som er blevet slebet og hvidolieret. Gulvet i entre, køkken og bad er belagt med genbrugstegl. Materialerne og farverne er valgt, så de passer til husets oprindelige udtryk og bidrager til den fredfyldte stemning.

Hvid maling ingen adgang

Sommerhuset, der oprindelig er opført i 1976, har fået en tilbygning og en ny rumfordeling med værelser, badeværelser og køkken. Der er fyrretræ på vægge og lofter, og douglasplanker på gulve. Udvendigt er facader, vinduer og terrasser ligeledes i fyrretræ.

I stedet for at male alle flader hvide har arkitekten videreført husets oprindelige 70'er-stil og materialevalg, og kombineret det med nutidige detaljer i den samme naturlige farveskala, der passer til husets beliggenhed i skoven.

Den varme fyrretræ med de mange knaster matcher husets mange grønne detaljer, som fx køkkenet og de synlige spær. Sommerhuset er et godt eksempel på, at hvid maling ikke altid er den bedste løsning. 

60'erne længe leve

Familien i dette sommerhus har fået hjælp og vejledning af arkitekten gennem hele processen - fra køb til færdig sommerhusdrøm. 

Sommerhuset har gennemgået en komplet ombygning med en ny tilbygning, der får huset til at åbne sig op mod vandet. Fra køkkenet er der en tilbagetrækning af facaden, hvor der er blevet plads til en stor terrasse. 

Her smelter den nye tilbygning elegant sammen med det oprindelige hus, og arkitekten har arbejdet med at fremhæve de originale materialer, samtidig med, at han har tænkt den moderne families behov ind i huset. 

Strømlinet bjælkehytte

Sommerhuset her fra 60'erne var slidt og træt, men med hjælp fra arkitekten, er det i dag både moderne og hyggeligt. Den oprindelige bjælkehytte på kun 60 kvm har fået en ny planløsning og store vinduer, der får lyset til at vælte ind. 

De nye vinduespartier forbinder huset med omgivelserne, så det er mere naturligt at nyde sommerlivet udenfor. Huset er beklædt med cedertræ, hvilket har strømlinet facaden og givet bjælehytten et mere nutidigt udtryk.

Mere plads og lys

Sommerhuset fra 1950'erne har gennemgået en stor ombygning, der blandt andet inkluderer nye vinduer og en ny planløsning med plads til flere overnattende gæster.

Bygningen i midten med de store vinduespartier er husets hjerte, hvor man kan nyde udsigten og solen fra vest, mens sidebygningerne rummer de mere private funktioner.

Husets smukke facade og det flour-grønne tagpap er originalt og bevaret. Ombygningen har sørget for, at familien har mere plads, uden at gå på kompromis med den oprindelige arkitektur.