Billedserie

Inspiration til din træterrasse

Drømmer du om at slå havedøren op og træde direkte ud på en flot træterrasse? Træterrasser er populære, fordi de skaber en naturlig forbindelse mellem inde og ude. Se med her, hvor vi har samlet nogle smukke træterrasser fra arkitekterne.

Udsigt gennem huset

I dette sommerhus er både tag, terrasser og facade beklædt med træ, hvilket skaber en sammenhæng i husets ydre. Fra denne dejlige træterrasse kan man kigge igennem bygningen, hvor de store vinduespartier er placeret overfor hianden. På den måde bevarer man udsigten, samtidig med, at der både er læ og en mere privat og hyggelig træterrasse.

Match mellem hus og terrasse

En træterrasse er næsten lige så nem at modellere, som legoklodser, så det er kun fantastien, der sætter grænser, når terrassen skal designes. I forbindelse med, at huset her har fået en ny tilbygning med tagterrasse, har arkitekten også tegnet denne fine træterrasse i hårdttræ, hvor de store trin kan bruges som bænk. 

Terrassen passer samtidig til det klassiske hus, da den nærmest er formet som en gesims. 

Svævende træterrasse

Det helt unikke sommerhus midt i skoven svæver over jorden, så skovbunden kan fortsætte ind under huset nærmest urørt. Nogle steder er der hele otte meter ned fra huset til skovbunden.

Både foran huset og bag huset er der træterrasser, som er tilpasset efter grundens gamle træer. De store terrasser får huset på bare 93 kvadratmeter til at virke større. Her kan ejerne sidde mellem trækronerne og nyde aften- og morgensolen, der filtreres ned gennem de grønne blade.

Overdækket terrasse-overgang

Den store træterrasse, der omringer dette sommerhus, er et rigtig fint eksempel på, hvordan man kan bruge træterrassen til at skabe forbindelse mellem inde og ude. 

Sommerhuset her består af et hovedhus og en værelsesbygning, der ligger under samme tag. Mellem bygningerne opstår der en åbning, som er belagt med træterrasse. Åbningen skaber et overdækket uderum, hvor man kan bevæge sig mellem bygningerne i bare tæer. 

Indrammet af beton

Da arkitekten skulle tegne en ny tilbygning til en familie på fire blev træterrassen tænkt ind i udformningen. Arkitektens forslag om at trække tilbygningens sokkel i beton ud omkring terrasserne er noget af det, boligejeren synes er særligt vellykket.

Betonen skaber en ramme om terrassen og den nye tilbygning, så den bliver en naturlig forlængelse af det originale hus. Man kan snydes til at tro, at den altid har været der.

Forbindelse mellem bygninger

I dette eksempel har arkitekten brugt træterrassen til at skabe forbindelse mellem sommerhusets seperate bygninger. En træterrasse er mere konfortabel at gå ud på, da træ ikke lagre kulde eller varme, og derved aldrig bliver ekstremt koldt eller varmt, som en sten fx ville.

Placeringen af hovedhuset og annekset med værelser danner et dejligt uderum, hvor der kan findes sol og læ i de fleste vejrforhold, mens de tjærebehandlede træflader giver en varm atmosfære til uderummene.

Omringet af træ(terrasse)

Med så fin en udsigt til Øresund er det vigtigt med gode træterrasser, hvor man kan læne sig tilbage og trække den friske havluft ind. Huset består af to bygningsdele, der er forskudt i forhold til hinanden, hvilket giver mulighed for mange hyggelige lækroge. Træterrassen omringer hele huset og binder forsiden og bagsiden af huset sammen.

Skjult morgenspot

På en kuperet grund med skoven som nærmeste nabo har en familie bygget deres arkitektegnede bolig-drøm. Villaen består af to bygninger der ligger i forskellige niveauer. 

Huset har mange skønne træterrasser, hvoraf én af dem er dette lille hævede plateau, hvor forældrene nyder morgenkaffen. Modsat nogle af de andre terrasser omkring huset, er denne mere privat og gemt inde i skoven.  

Træterrassen møder 60'erne

Ikke én, ikke to, men tre arkitekter har gennem tiden bygget, bygget til og moderniseret denne smukke villa fra 1961. Som del af den nyeste modernisering har boligejerne fået en stor træterrasse, der følger villaens vinkel og lægger op til masser af timer under åben himmel. 

Her ses facaden mod syd, der blandt andet har fået en modernisering med ny træbeklædning. Vinduerne mod syd og vest er med solafskærmende glas for at undgå overophedning af rummene om sommeren. 

Indbygget natur

Sommerhusets tre fritlæggende bygninger - hovedhuset, skuret og saunaen, danner rammerne om et lukket gårdrum med en stor træterrassen, der inviterer til at dyrke udelivet. 

Naturen bliver en naturlig del af livet i dette sommerhus, fordi den er tænkt ind i udformningen af terrassen. Et stort bed med marehalm skaber en fin forbindelse mellem træterrassen og naturen i området.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.