Arkitekt Nanna Bering har tegnet flere huse i området og kendte godt til de skrånende grunde og de udfordringer og muligheder, de giver. Parrets egne skitser til et hus blev udgangspunktet – bare omvendt.
– Arkitekten kunne sagtens se, hvad vi mente med vores tegninger, men vendte det hele om, så lyset kom ind alle de rigtige steder. Først blev vi lidt overraskede, men så kunne vi se, hvor gode ideerne var med forslag til gennemgange, indkig og vinduer, fortæller Susanne.
I planerne havde arkitekten desuden arbejdet med Susannes egen oprindelige ide om at skabe et hus helt uden gangarealer.
– Jeg synes, at gangarealer er spild af kvadratmeter. I stedet har vi tænkt ekstra bredde ind, så gangene bliver til reelle rum, fortæller Susanne.
Det hele lever op til vores forventninger, og ideen med den forskudte værelsesafdeling til børnene, hvor de kan trække sig tilbage til og være sammen fungerer så godt. Faktisk kan vi selv finde på at trække derud, fordi der er så hyggeligt.
Samtidigt fik arkitekt Nanna Bering skubbet huset længere mod nord, så Susanne og Søren kunne få sol på terrassen og stadig bevarede en del af grundens oprindelige frugtræer og buske. Enkle greb, der hele tiden sikrede, at det nye hus efterlever lokalplanen, og samtidigt lever op til familiens ønsker. I praksis fungerer alle ideerne i dag efter hensigten, og her er rigeligt med plads til alle børn, voksne og en meget velvoksen hund.
– Det hele lever op til vores forventninger, og ideen med den forskudte værelsesafdeling til børnene, hvor de kan trække sig tilbage til og være sammen fungerer så godt. Faktisk kan vi selv finde på at trække derud, fordi der er så hyggeligt. Vi havde måske forestillet os, at der ville være enkelte ting, hvor vi tænkte, at det kunne have været anderledes, men det er der ikke. Jo, måske en enkelt stikkontakt, slutter Susanne.