Guide

Skab hygge i alle hjørner og kroge

Vi kender det godt. Er der et hjørne, en niche eller blot en lille indhak, som står uberørt hen, kan den lynhurtigt udvikle sig til lagerplads for alt det, man ikke lige ved, hvor man skal placere. Men de ekstra kvadratmeter kan udnyttes, og rodebunkerne kan forvandles til rare hyggekroge.

4 løsninger, der udnytter hjemmets hjørner og kroge

  • Læsehjørne: Etabler et læsehjørne ved at bygge en alkove. Brug masser af puder og tæpper til at gøre hjørnet indbydende og komfortabelt. Hav en bogreol i nærheden eller sæt en hylde op til bøger, så læsestoffet altid er lige ved hånden.
  • Et kig ud: Placer en niche eller alkove tæt på et vindue, der vender ud mod haven i et fælles rum som fx stuen. På den måde er der mulighed for at trække sig tilbage og nyde synet af haven uden at vende ryggen til fællesskabet.
  • Hobbyrum: Har du ikke kvadratmeter nok til et decideret hobbyrum, så find en krog til de kreative udfoldelser. Du kan indrette et sy-hjørne eller skabe plads til PC'en, staffeliet eller guitaren.
  • Opbevaring: Ingen siddeplads uden opbevaring. I bænke kan børnene gemme deres legetøj, vinterjakker eller brætspil. Mere plads til opbevaring er altid en god idé, og bygges den ind i en niche, slipper du for at se på rodet. 

3 idéer til praktisk opbevaring på børneværelset

  • Organisér legetøjet i kasser, så hver ting har sin plads og sørg for at legetøjet placeres i en højde, hvor børnene selv kan hente det frem og sætte det på plads igen. På den måde gør man det også nemmere at lære barnet selv at rydde op.
  • Investér i møbler med indbygget opbevaring fx en seng med skuffer eller en bænk med låg. Det giver mere gulvplads til tumlen og leg.
  • Brug en gammeldagstallerkenhylde som bogreol. Bogforsiderne er et dekorativt og farvestrålende indslag i indretningen, og er praktisk for mindre børn, fordi de kan se forsiden af deres yndlingsbog og ikke bogryggen.

Kilde: Danske BoligArkitekter