Billedserie

Få styr på opbevaringen

Kniber det med at finde plads til alle dine ting? Eller er du træt af at slå lilletåen mod et skab, der står i vejen? Den rigtige opbevaringsløsning er prikken over i’et i din bolig, både når det kommer til æstetik og praktik. Bliv inspireret af vores hidtil mest ryddelige billedserie her.

I ét med væggen

Arkitekt Rasmus Skaarup hjalp med at opdatere denne bolig med en moderne planløsning, materialer og indbygget interiør af høj kvalitet. Resultatet skabte en større sammenhæng mellem rummene og en mere moderne funktionalitet i huset. Køkken-alrum og stue hænger sammen og er forbundet af en indbygget reol, som i den ene ende indeholder køleskab og køkkenskabe og i den anden ende er en bogreol og siddeniche. 

Super-møbel med super-opbevaring

Husets indbyggede skabe og møbler er specialdesignet efter arkitekt Anders Barslunds ide om en åben planløsning med store ’supermøbler’. Der er adgang til soveværelset gennem et af supermøblerne, hvori der er integreret kosteskab, gæstetoilet og trappe til førstesalen. Ind mod soveværelset består supermøblet af indbyggede skabe. Sengegavlen i egetræ har også indbyggede skabe på bagsiden.

Smukke skabe i sommerhuset

I alle tre gæsteværelser indrammer indbyggede skabe en niche, hvor der mulighed for at nyde udsigten over Vesterhavet. Tanken er, at man kan lukke døren og trække sig tilbage i sin egen lille oase, når der er mange gæster i huset. Boligejerne har sørget for god opbevaringsplads i sommerhuset, så de ikke behøver at slæbe ting frem og tilbage, hver gang de lægger vejen forbi. 

Alt har en plads

Arkitekt Lasse Manshaus har stået for ombygningen af denne lejlighed, hvor familien var frustrerede over at bruge alt tiden på at få hverdagen til at hænge sammen, mens tingene flød omkring dem. En ny planløsning og gennemtænkte opbevaringsmøbler har lettet hverdagen for familien. Nu har alt en plads. Lige fra bilnøglen, til paraplyen og regntøjet. Den nye løsning har også frigivet plads til at familien kan slappe af og dyrke deres hobby.

Klædeskab i skunken

Den fine villa fra 1949 har gennemgået en totalrenovering af arkitekt Jan Smidt Andreasen. I det eksisterende tagrum blev der plads til tre værelser, et badeværelse samt et lille legerum. For at udnytte pladsen bedst muligt, er skunken inddraget til opbevaring. Det forrammede skab blender flot ind med væggen og bliver en elegant udsmykning af rummet.

Opbevaring på opbevaring

Alle møbler i den ombyggede tilbygning er integrerede i rummet og har flere funktioner. En stor åben reol fungerer også som rumdeler, mens skrivebordet fortsætter videre ind i det næste rum, hvor det bliver til skabe, for til sidst at ende i en trappe. Med indbyggede møbler skal du ikke forholde dig til, hvilke skabe der passer til rummet. Arkitekt Allan Lorenzen, der har tegnet denne elegante løsning, mener, at det er vigtigt at arbejde med boligens indre, så møbler og opbevaring bliver en del af planløsningen.

Skjult i bænken

Mange mener måske, at sommerhuset er et helle, hvor der ikke skal være lige så ryddeligt som derhjemme. For arkitekt Rasmus Bak og familien er det omvendt. I deres sommerhus er der fuldstændig styr på opbevaringen. For dem frigiver det mere tid til afslapning, når alting har en plads bag lukkede flader, så det er hurtigere at rydde op og gøre rent. Her er en næsten usynlig opbevaringsløsning i bænken.

Siddeplads på køkkenskufferne

Når kvadratmeterne er få, er der ingen plads at spilde. Denne lejlighed er totalrenoveret efter arkitekt Merete Rasmussens kyndige vejledning. Køkkenet er indrettet med en spiseplads og en snedkerbænk med hynder. Bænken har to gode skuffer i samme elementer som resten af køkkenet, hvilket giver god ro for øjet. 

Ikke bare en trappe

Et byhus i Aarhus har fået en stor forvandling af arkitekt Per Hartwig. Her finder vi denne trappe, der også fungerer som reol i opholdsstuen. Hvis du har mange bøger, er det oplagt at udstille dem i en reol, men den kan også udstyres med kurve og kasser, så du har et sted til andre småting. Trappen fører op til en hems og et loftdepot. I resten af etagen er der åbnet op til kip, hvor en række ovenlys giver et fantastisk dagslys.

Blå møder eg

Det lille sommerhus på bare 65 kvadratmeter af arkitekt Jesper Korf er small living, når det er bedst. Men få kvadratmeter stiller store krav til opbevaringen – for der er simpelthen ikke plads til at rode. Her i soveværelset er alle blå flader indbyggede skabe. Ved siden af sengen er der inkorporeret små egetræskasser, som fungerer som natborde. Kasserne er desuden udstyret med lys og stik, så man kan oplade en mobiltelefon.

Ind under skråvæggen

Skråvægge kan være en begrænsning for indretningen, men du kan sagtens udnytte de svære kvadratmeter til opbevaring. Som del af en ombygning af arkitekt Thomas Hjort fik familien en ny planløsning, som passede bedre til den moderne families behov. Et af de behov var ordentlig opbevaring. Her er det blå skab under skråvæggen et praktisk og dekorativt element i indretningen.

Til Lego, bamser og togbanen

Familien i denne klassiske patriciervilla havde behov for flere værelser til deres fem børn. Arkitekt Nanna Bering stod for ombygningen, hvor kælderen blev inddraget til teenageværelser, mens resten af huset fik en kærlig opdatering med respekt for de originale detaljer. De fleste børnefamilier ved dog, at et børneværelse ikke er så meget værd uden opbevaring. Her er opgaven løst med et indbygget skab omkring en dekorativ radiatorskjuler.