Billedserie

Fra mørkt tørreloft til lys lejlighed

Med hjælp fra en arkitekt kan selv det ældste og mørkeste tørreloft blive til en lys og flot lejlighed med unikke rummelige oplevelser og lækre tagterrasser. Bliv inspireret af 10 ombyggede tørrelofter fra arkitekterne her.

Hanebånd med historie

Gamle hanebånd og spær er noget af det smukkeste og mest stemningsgivende, der findes. Flytter du ind allerøverst i en ældre lejlighedsbygning, bør du derfor undersøge mulighederne for at åbne op til kip og få de gamle konstruktioner frem. Den mulighed udnyttede arkitekt Rikke Bjerregaard også i lejligheden her, da hun skulle forvandle lagerloftet på en gammel klædefabrik til en lys og lækker lejlighed. 

Nyt tag hev lyset ind og fjernede skråvægge

Taglejligheder har af åbenlyse årsager som oftest skrå vægge. Det kan være hyggeligt og charmerende, men giver også en dårligere pladsudnyttelse og mindre luft og lys. Derfor besluttede arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg simpelthen at rive hele taget af, lave nye vægge og lægge et nyt tag på, da han skulle ombygge et mørkt tørreloft fra 1750 til en smuk og attraktiv lejlighed. Og det lykkedes som det kan ses her med et flot resultat!

Flot kig over byen

Med en lejlighed allerøverst oppe, har du mulighed for en tagterrasse og derved et fantastisk kig ud over byens tage. I lejligheden her har arkitekt Julie Trier Brøgger udnyttet det X 2. Beboerne kan således både gå ud på en stor terrasse direkte fra lejlighedens køkken, men har også mulighed for at gå en tand højere op og få det fulde kig hele vejen rundt.

Operation vælt væggene!

En dårlig planløsning med mange små rum, gjorde denne lejlighed til et klemt og trist bekendtskab. Men arkitekt Merete Rasmussen så mulighederne, og gentænkte hele lejligheden, så funktionaliteten faldt på plads og der blev lys og luft i alle kroge. Mange af de eksisterende vægge blev væltet og indretning blev ændret til 3 gigantiske stuer en suite, badeværelser, soveværelse og walkin. Men det mest fantastiske, er den nye tagterrasse, som strækker sig i lejlighedens fuld længde.

En ekstra etage

Inddragelse af tørreloft er en god mulighed, hvis man har brug for mere plads i sin lejlighed. Det havde familien i denne lejlighed, da der kom børn til, og fik derfor hjælp af arkitekt Torben Baltsen til at give dem en flot ekstra etage. På det tidligere tørreloft har familien i dag et lækkert stort fællesrum med køkken, spiseplads og dagligstue samt en dejlig tagterrasse.

Klar til udlejning

Det er populært at leje sit sommerhus eller hele sit hjem ud, når man ikke selv bruger det. Og det ville ejerne til denne lejlighed også. Men i stedet for at leje deres egen seng og spisestue ud, fik de hjælp af arkitekt Sarah Maria Philipp til at omdanne deres uudnyttede loftrum over deres arbejdsplads – et apotek – til en lækker ferielejlighed. I lejligheden er lavet skræddersyede møbler, blandt andet skabet her i soveværelset. Og flere steder er naturen trukket med ind, både i materialevalg og farvesætningen.

Genialt trappetårn

Skal din tagterrasse placeres oven på din taglejlighed, så lav et fint trappetårn som her i taglejligheden ombygget af arkitektparret Eva Kristine Brørup og Stefan Valbæk. Det gør nemlig vejen op langt mere bekvem end en låge eller lem, der skal løftes op hver gang, som nærmest vil være umulig med en morgenmadsbakke i hånden. Trappetårnet her er samtidig udført virkelig smukt med sin skarpe grafiske form og træ i mahogni.

Skrå linjer gav muligheder

I en smuk, bevaringsværdig ejendom på det centrale Nørrebro har arkitekt Torben Baltsen ombygget et gammelt depot- og tørreloft til en taglejlighed med masser af spændende vinkler og et helt fantastiske lysindfald. Selvom de skrå tagflader sætter en række begrænsninger, giver de også arkitekten nogle muligheder for at skabe unikke lejligheder med spændende og utraditionelle rumligheder.

Udnyt de synlige konstruktioner