Billedserie

Smukke skorstene

Nu er det endelig december og julestemningen breder sig i stuerne. I frostvejret kan man se røgen, der stiger op af skorstene. En skorsten har stor betydning for husets udtryk og skal passe til arkitekturen i boligen. Her kan du se otte eksempler på smukke skorstene, som julemanden helt sikkert vil besøge.

Vild med naturen

Tro mod den omkringliggende natur er dette sommerhus i klitlandskabet opført i materialer der refererer til naturen. På taget ligger der sedum, inddækninger er lavet af kobbet og facadebeklædning består af en blanding af olieret og brændt cedertræ. Skorstenen her er således fint indpakket i cedertræ, som gør at huset falder næsten ubemærket ind i omgivelserne.

Klassisk fornyelse

Da denne arkitekttegnede bolig, som oprindeligt er opført i 1934, stod over en tilbygning, så valgte arkitekten af videreføre de oprindelige materialer som gule tegl og tag belagt med pap i den nye del af boligen. Den markante skorsten i tilbygningen får lov at sætte rammen om udelivet, da den også rummer en udendørs pejs.

Den hvide skulptur

Dette sommerhus af arkitekt Søren Sarup har en helt unik beliggenhed med udsigt til en lille sø. Boligen består af to former, det oprindelige A-formede hus, der er gennemrenoveret, og en ny horisontal tilbygning med store vinduespartier og en skulpturel skorsten.

Tegl på tegl

Arkitekt Uffe Topsøe-Jensen har tegnet denne moderne udgave af det traditionelle sadeltagshus. Det enkle udtryk, hvor facade- og tagbeklædning går i et, bliver brudt af en dekorativ skorsten i Kolumba-sten. 

Kulde og varme

Denne nybyggede villa består af en base i tegl og en første sal i træ. Den markante skorsten på havesiden af boligen binder de to elementer sammen og fremstår som rygraden i huset. Samtidigt opstår en fin balance mellem teglene i den kølige nuance og træets naturlige varme. 

Røgeri-nostalgi

I det fine klitlandskab står dette nybyggede sommerhus af arkitekt Riko Sprohar Lundqvist, der oser af klassisk sommerhusstil med sortmalet træ og hvide, sprossede vinduer. Også skorstenen er udformet i den nostalgiske stil, hvor den kantede kegleform giver associationer til et traditionelt dansk røgeri.

Skåret i landskabet

Dette sommerhus smelter fuldstændig ind i de omkringliggende naturomgivelser ved Vadehavet, hvor det er opført. Den eneste undtagelse er skorstenen, som ser ud til næsten at været skåret ind i både landskab og boligen. Indendørs virker den som en rumdeler mellem opholdsrum og spiseafdeling i sommerhuset.

Murermesterens stolthed

I den oprindelige planløsning var stuerne vendt mod vejen, men en tilbygning af arkitekt Tom Mose har vendt husets orientering mod haven og det tilstødende grønne område. Den murede skorsten er tilbygningens omdrejningspunkt, og den skaber et hyggeligt gårdmiljø mellem den eksisterende villa og tilbygningen.