Billedserie

Smukke skorstene

Nu er det endelig december og julestemningen breder sig i stuerne. I frostvejret kan man se røgen, der stiger op af skorstene. Og hvem ved, måske kommer julemanden forbi? Selv hvis han ikke gør, er det både hyggeligt og flot med en skorsten, der passer perfekt til huset. Her kan du se otte eksempler på smukke skorstene, julemanden helt sikkert ikke vil flyve forbi.

Den hvide skulptur

Dette sommerhus af arkitekt Søren Sarup har en helt unik beliggenhed med udsigt til en lille sø. Boligen består af to former, det oprindelige A-formede hus, der er gennemrenoveret, og en ny horisontal tilbygning med store vinduespartier og en skulpturel skorsten.

Tegl på tegl

Arkitekt Uffe Topsøe-Jensen har tegnet denne moderne udgave af det traditionelle sadeltagshus. Det enkle udtryk, hvor facade- og tagbeklædning går i et, bliver brudt af en dekorativ skorsten i Kolumba-sten. 

Industriel markør

Med respekt for husets oprindelige 50’er stil, har arkitekt Allan Lorenzen tegnet en forlængelse af førstesalen, der giver husets facade mere karakter og rydder op i kompositionen. Den oprindelige skorsten er forlænget, så den matcher den nye tilbygning.

Gennem de horisontale linjer

Da familien købte denne villa, var den i meget dårlig stand. Sammen med arkitekt Jørgen Dahlgaard gik de i gang med en gennemgribende og nødvendig totalrenovering. Husets oprindelige skorsten er bevaret og pudset op, så den falder flot ind i bygningen. Samtidig bryder den de horisontale linjer i de sorte trælister. 

Røgeri-nostalgi

I det fine klitlandskab står dette nybyggede sommerhus af arkitekt Riko Sprohar Lundqvist, der oser af klassisk sommerhusstil med sortmalet træ og hvide, sprossede vinduer. Også skorstenen er udformet i den nostalgiske stil, hvor den kantede kegleform giver associationer til et traditionelt dansk røgeri.

Elegant integreret

En skorsten skal passe til huset. Som her, hvor den enkle firkantede form er gennemgående. Arkitekt Jesper Korf har integreret skorstenen på denne nybyggede villa, ved at føre den helt ud mod hjørnet. På den måde bliver skorstenen en elegant forlængelse af huset.

Total transparens

Omringet af natur ligger dette nybyggede sommerhus af arkitekt Søren Sarup. Facaden i trælister og taget af naturskiffer brydes af den hvide skorsten, der skærer igennem glasset. Den hvide skorsten skaber en sammenhæng og transparens i udtrykket.

Murermesterens stolthed

I den oprindelige planløsning var stuerne vendt mod vejen, men en tilbygning af arkitekt Tom Mose har vendt husets orientering mod haven og det tilstødende grønne område. Den murede skorsten er tilbygningens omdrejningspunkt, og den skaber et hyggeligt gårdmiljø mellem den eksisterende villa og tilbygningen.