Billedserie

Idéer til en børnevenlig have

Snobrødsbagning, trampolinhop og svingture i gyngerne. Der findes mange gode aktiviteter, som man kan dyrke udenfor. Invitér børnene ud i fantastiske haverum for at få frisk luft og røde kinder. Her er 10 fine eksempler på vellykkede uderum for børn.

Miniudgave af mor og fars hus

I arkitekt Kim Pretzmanns egen have har børnene fået et super fint træhus i det største træ. Træhuset har samme forsprog som hovedhusets nye tilbygning og er lavet med samme listebeklædning - en sjov detalje, der også skaber sammenhæng i haven. Træhuset er nærmest groet fast i træet, og det er meget facinerende at se, hvordan træet nærmest vokser ind og ud af legehuset. Det må være hyggeligt at sidde indenfor i varmen og kigge ud på børnene, der leger i en miniudgave af huset.  

Overnatning i baghaven

Et shelter er det perfekte sted til en overnatning med vennerne eller søskende. Børnene her bor sammen i et dobbelthus, som deres forældre har bygget i fællesskab med hjælp fra arkitekterne fra Monomal. Her hygger børnene sig i shelteret, der er bygget af rester af byggematerialer, som blev til overs efter byggeriet.
 

En tur i fletgyngen

Familien bor i en sort lade, tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen, hvor de i den store baghave har hængt en fletgynge op i et træ. Her kan ungerne gynge sammen. Særlig fint er højden på gyngen i forhold til familiens små medlemmer, da man nemt kan komme op i gyngen. Samtidigt er der ikke er langt til jorden, hvis et barn skulle få overbalance.

Rustikt træhus

Familiens børn fået et rustikt legehus i havens træer. Stigen gør det let at kravle ind i huset, og med det lille vindue har børnene også mulighed for at kigge ud. Familien bor tæt på skoven i et flot hus tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen.

Et "rigtigt" hus

Træhuset er ret stor af sin størrelse. Her kan også større børn få lov at lege. Træhuset er indrettet med et legekøkken og vindue og dør, som kan åbnes. Tættere på et rigtigt hus i børneformat kommer man nok ikke. Familiens hjem er tegnet af arkitekt Rasmus Skaarup.

Fart på edderkoppen

I det ombyggede hjem, som arkitekt Jesper Korf har stået for, fylder naturen meget. Grunden er stor, har varieret terræn og høje træer. I et af træerne er der hængt en edderkoppegynge op, og gyngen kan gynge højt og vildt til glæde for familiens store børn.

Børnevenlig lounge

En effektfuld skifervæg, en sortmalet bræddebeklædning og lækre loungemøbler har forvandlet et trist hjørne i 1960’er parcelhuset til et hyggeligt uderum, hvor der også er blevet plads til en hyggelig fugleredegynge til de mindste. Forvandlingen er udført af stylist Camilla Da Costa Carlsen.