Billedserie

Luk naturen ind i dit køkken

Det er dejligt at mærke dagslyset og årstidernes skiften - også i køkkenet. At skrælle kartofler ved vasken med udsyn til noget kønt kan give utrolig meget glæde. Det kan være et kig til en dejlig forhave, grønne bøgeblade, mark eller strand. Se de flotte køkkener her, der inviterer naturen indenfor.

Fuld udbytte af naturgrund

I sommerhuset her af arkitekt Søren Sarup bliver naturgrundens vilde beplantning trukket helt ind i køkkenet gennem de store vinduespartier, der går fra gulv til loft.

Det rå betongulv understreger kontakten til naturen sammen med vinduesrammerne i fyr. her går arkitektur og natur op i en højere enhed, og det er meget svært at forestille sig, at man nogensinde kan blive træt af at skrælle kartofler i det her køkken.

Orangeriet rykker ind i køkkenet

Det behøver ikke være den vilde natur, der ligger for dine fødder, når du træder ud fra køkkenet. Også et orangeri kan give følelsen af at være forbundet til jord og planter.

Som del af ombygningen her har arkitekt Kim pretzmann Olesen tegnet et orangeri, der fungerer som entre til huset. Familien har grønne fingre, og ønskede nem adgang til hjemmegroede grøntsager fra køkkenet. De naturlige materialer og farver i køkkenet understreger forbindelsen til det grønne.

Fra køkken til udekøkken

En, to, tre, så er køkkenet pludselig et udekøkken. En stor del af glasfacaden i sommerhuset her af arkitekt Søren Sarup kan nemlig foldes sammen som en stor foldedør. En smart løsning, der hurtigt og nemt kan få ude og inde til at flyde sammen og forvandle terrassen til et stort og aktivt område.

Glas fra gulv til kip

Med intet mindre end seks meter til loftet og vinduer fra gulv til kip i begge gavle er der en fantastisk forbindelse til naturen omkring. Og det er helt bevidst både fra arkitekt Jesper Korf og boligejerne.

For med en beliggenhed lige ud til vandet, skulle udsigten udnyttes og naturen komme ind i alle huset rum - også køkkenet.

Vend køkkenet mod haven

Tænk over, hvordan du vender dit køkken, så du kan få maksimal glæde af kigget ud. Det har arkitekt Jan Smidt Andreasen gjort i sit eget nybyggede funkishus, så han fra håndvasken vender hovedet direkte ud mod haven og terrassen og kan holde øje med børnene, når de leger, mens han vasker service af eller laver mad.

Madlavning i klitterne

Når de store foldedøre skydes til siden smelter terrassen og hele uderummet midt mellem klitterne sammen med køkkenet og stuen i dette fantastiske sommerhus af arkitekt Lotte Elkiær.

Udekøkkenet er placeret lige op af indekøkkenet, så familien kan nemt flytte mad og køkkenredskaber frem og tilnbage, hvilket ofte er afgørende for, om et udekøkken bliver brugt i længden. De skulpturelle rammer skaber et behageligt terrasserum, og kan bruges fra alt fra hængekøjer til solsejl.

Uforstyrret udsigt til grusgraven

På kanten af en grusgrav har arkitekt Julie Trier Brøgger bygget et smukt hus. Fra køkkenet er der gulv til loft vinduer fra fleres sider, så det grove landskab kan kigge helt ind på køkkenbordet. Og intet kommer i vejen for udsigten. Heller ikke den tilstødende terrasse, hvor et glashegn betænktsomt er valgt.

På første række til den danske sommer

Lad ude og inde flyde fuldstændig sammen ved at undgå lister langs gulvet og bygge terrasse og gulv i samme højde. Det har arkitekt Søren Sarup gjort her i sit eget sommerhus få meter fra Vesterhavets brusen, så det føles som om, at man befinder sig på første række til den danske sommer.

Fra jord til bord

Med en skydedør i glas fra bund til top har køkkenet, tegnet af arkitekt Uffe Topsøe-Jensen, direkte udgang til haven og udsigten til markerne omkring. Og med fritgående høns lige ude foran, er der hverken langt til friske æg eller gulerødder, der hurtigt kan hives op ad jorden, når det frokosttid.

Sjældent udsyn fra lejligheden

Selvom du bor i en lejlighed, kan du sagtens åbne facaden op fra gulv til loft og få masser af lys og fin kontakt til uderummet.

Det har arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg gjort her i lejligheden, da han skulle ombygge et gammelt loftrum til en eksklusiv og smuk lejlighed på toppen af København. Ved hjælp af specialfremstillede foldedøre og diskrete glashegn, så man ikke falder ud, har familien fået et helt fantastisk kig ud fra køkkenet og hele stuen.

Lys fra alle sider

Både oppe, til siden og for enden af det store køkken alrum her i huset af arkitekt Rasmus Bak er der kig ud. Ovenlysvinduet over køkkenbordet giver naturligt arbejdslys i alle døgnets lyse timer.

En behagelig og smart måde at spare på det elektriske lys og få lys og blå himmel langt ind i et dybt rum som dette. De store glasfacader giver god kontakt til haven og gennemlyste rum, hvilket giver en rummelig og rar fornemmelse.