Energirenovering

Der er mange fordele ved at energirenovere, da det både giver besparelser på varmeregningen samt et bedre indeklima. Men hvordan griber du opgaven rigtigt an, uden at skulle gå på kompromis med arkitekturen i din bolig? Bliv klogere på, hvilke løsninger, der egner sig til netop din bolig, og find inspiration i arkitekternes løsninger.

Bygningsreglementet kræver, at du tænker energi ind, når du renoverer dit hus eller lejlighed. Men hvad er energirenovering egentlig? Typisk er følgende projekter omfattet eller gennemgået i forbindelse med en energirenovering:

  • Isolering af tag, loft, ydervægge, gulv, kælder, kældervægge, sokkel og/eller fundament. Isolering af vandrør og pumper og af varmtvandsbeholder eller varmeveksler kan også indgå i en energirenovering.
  • Udskiftning af vinduer eller ruder
  • Udskiftning eller optimering af varmeanlæg, ventilationsanlæg, pumper og termostater

Uanset om du søger hjælp til energirenovering af din murermestervilla, dit 70’er parcelhus, af bevaringsværdige bygninger, eller om det er dit tag eller vinduer, der skal energirenoveres, så kan du få rådgivning om energirenovering af Danske BoligArkitekter. Arkitekterne kan hjælpe dig med at lave en strategi for energirenovering af din bygning, og har alle har særlig uddannelse i at rådgive omkring energirenovering af den privat boligmasse.

Vores arkitekter kan bl.a. hjælpe dig med:

  • At planlægge dit renoveringsprojekt og indtænke energirenovering
  • At se boligens energimæssige tilstand og kortlægge de muligheder, der er for energioptimering
  • At tegne, søge om byggetilladelse, indhente tilbud og overse udførelsen af dit energirenoveringsprojekt

Læs mere her på siden eller læs om energirenovering af lejligheder eller om energirenovering af dit hus på Energistyrelsens hjemmeside.