Billedserie

Vinduer med siddeplads

Dyk ned i en verden af æstetik og afslapning, hvor komfort møder udsigt tegnet efter husets konstruktion, størrelse og placering. Her kan du se 9 siddenicher, hvor arkitekterne har skabt plads til ikke bare at sidde, men også til pausen med fordybelse, refleksion og en god bog.

Kystnær komfort

Denne siddeniche er placeret på 1. sal for at fange både den optimale udsigt over bugten og sollys hele dagen. Her er der gjort plads til at koble af med en god bog, som nemt kan tages ned fra den indbyggede reol, samt til at nyde udsigten, hvilket gør siddenichen til en form for panoramisk pausehjørne. 

Siddeniche i multifunktionelt rum

For at udnytte pladsen bedst muligt og samtidig få budgettet til at række, er dette rum tegnet til at rumme flere funktioner for både store og små: kontor, gæsteværelse, syværksted og meget mere. Siddenichen er to meter lang, hvilket gør den perfekt til, at flere kan sidde der samtidig, og til at gæster kan overnatte der på udsigtspladsen. I forlængelse af siddepladsen er der et indbygget skrivebord i egetræ og ovenover hylder med plads til bøger. 

I harmoni med naturen

Sommerhuset her er omgivet af træer, og for at give mulighed for at være helt tæt på naturen indendørs har arkitekten skabt en siddeniche med udsigt til træ – omgivet af træ. Siddenichen er beklædt med hvidlaseret krydsfiner af birketræ, og lofterne er udført i en listebeklædning i fyrretræ på et underlag af indfarvet træbeton. Denne pauseplads har både udsigt til skovens dybe, stille ro og til husets varme og hyggelige stue og spisestue.

Udsigt og velvære på badeværelset

Badeværelset her er indrettet i et tidligere atelier, og ligesom i resten af huset har arkitekten haft fokus på placering af vinduer og på gode kig til naturen. I den lange skabsvæg er der derfor indrettet en dyb vinduesniche, som fungerer som siddeplads og giver et indrammet kig til naturen. Der er også udgang til det fri fra badeværelset.

Fuldmuret siddeniche i entréen

I en fuldmuret familievillas entré bliver gæsterne budt velkommen med manér. Her bliver man mødt med en indbygget garderobe og en siddeniche udstyret med en tilpasset læderhynde. Siddenichen er ment som et sted, hvor man kan sidde og tage sko på, men også sidde og nyde udsigten til atriumgården – eller holde øje med hvornår børnene, mor eller far kommer hjem. 

Lys og plads i 60'ervillas kælder

Denne 60'ervilla har en hemmelighed. Kælderens soveværelse gemmer på et indbygget læsehjørne. Det skrå ovenlys giver et flot vertikalt kig op til udendørslivet og godt med dagslys. Rummet er tegnet af arkitekt Marianne Seistrup i forbindelse med en tilbygning, og her blev kældervinduet skiftet ud med en siddenichen med ovenlys for at udnytte pladsen bedst muligt og skabe lys i et ellers ofte mørkt rum.

En invitation til samvær

Siddenichen her er indrettet i et fællesrum, som er samlingssted for to familier i tvillingehuse på samme grund. Vinduespladsen inviterer til samvær for store og små og skaber sammenhæng mellem inde og ude. Husene har også siddenicher i stue og i gangen for at skabe flere siddepladser og bidrage til en funktionel bolig.  

Siddenichen som midtpunkt

I forbindelse med en tilbygning var formålet at sørge for en god sammenhæng imellem hus, terrasse og have. Omkring vinduet i stuen er der derfor bygget en siddeniche, som bruges flittigt af alle familiens medlemmer. Her har familiens hund fundet en perfekt soveplads.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.