Billedserie

7 flotte træhuse

Interessen for træhuse er vokset enormt de seneste år. På grund af klimaforandringerne kigger byggebranchen nemlig mod nye og mindre belastende måder at bygge på og peger især på træ som et nyttigt materiale på grund af dets CO2-lagrende evner. Heldigvis er træhuse flotte og rummer uanede arkitektoniske muligheder. Se 9 flotte træhuse fra arkitekterne her

Fremtidssikkert træhus

Det nybyggede hus her er sikret til langt ind fremtiden. Med en gennemtænkt planløsning kan de 200 m2 rumme en familie på fem, men også give mulighed for at et ældre familiemedlem kan flytte ind eller rumme en hjemmearbejdsplads med egen indgang.

Men arkitekt Tom Mose Petersen har også set fremad i grønne baner. Udover facaden er konstruktionen derfor også i træ, mens der ligeledes er indtænkt solcelleanlæg og vandsugende sedum.

1950'erne som forbillede

Med boligejernes drøm om et arkitekttegnet hus fra 50’erne i baghovedet skabte arkitekt Rasmus Skaarup dette helt enkle og moderne hus i sortmalet træ og med fladt tag. I boligen har alt sin plads - og plads nok, selvom familien på fem skal deles om 175 m2. Arkitekt Rasmus Skaarup har nemlig tænkt over hver en centimeter.

I naturens farveskala

På en fantastisk naturgrund har arkitekt Lars Bo Poulsen tegnet dette flotte træhus. Træfacaden er behandlet med jernvitriol, så den får en smuk brungrå nuance, der passer perfekt ind i naturens omgivelser.

Træhus til typehuspris

På en skrånende grund midt i en tidligere æbleplantage har arkitekt Jørgen Dahlgaard tegnet dette flotte træhus Den lette trækonstruktion har hjort det muligt at indsætte forskudte vinduer i facaden og derved skabe et anderledes og dekorativt lysindfald. Og boligen har ikke engang kostet en ’bondegård. Faktisk har familien ikke betalt mere, end hvad et nyt typehus koster.

Varme og charme

For at give det nye, minimalistiske hus lidt varme og charme har arkitekt Rasmus Bak valgt en facade af lister i cedertræ, ligesom anderledes vinkler skaber hyggelige kroge og hjørner - både indenfor og udenfor. Cedertræ er en yderst modstandsdygtig træsort og kan holde i mange år med minimal vedligeholdelse.

Amerikansk lade i skandinavisk snit

Med inspiration fra en klassisk amerikansk lade har arkitekt Lars Bo Poulsen tegnet dette smukke træhus. Trods de helt simple linjer er der blevet plads til masser af arkitektoniske finesser i facaden. De smalle sorte lister bliver brudt af hvidpudsede mursten, og bliver flere steder vendt vandret for visuelt at dæmpe husets store dimensioner.