Billedserie

Spektakulære sommerhuse

Er du også fascineret af arkitektur, der skiller sig ud fra mængden? Vi har samlet nogle spektakulære sommerhuse, hvor arkitektens fantastiske ideer og kreative løsninger, er blevet til virkelighed.

Flydende overgange mellem inde og ude

Dette sommerhus er opført som et generationshus med plads til at underholde familie og masser af venner.

Store skyde- og foldedøre åbner boligen op til de omkringliggende omgivelser og sammen med de pergola-lignende overdækninger og udhæng udviskes overgangene mellem inde og ude. 

Huset på 280m2 indholder også en gæsteafdeling med eget køkken, lille stue samt to værelser. Huset er primært opført i cedertræ, og indenfor er der anvendt asketræ.

I Vestkystens vilde vejr

Der er mange årsager til, at dette sommerhus er noget ganske særligt. Huset ligger i første række til Vesterhavet, hvilket har krævet at udformningen og materialerne kunne holde til de vilde vejrforhold. Dette benspænd har arkitekten fundet flere kreative løsninger på.

En af løsningerne er materialevalget. Huset har sedum på taget, mens facaden er udført af en blanding af brændt og olieret cedertræ. Det vilde vejr vil med tiden præge materialernes udtryk og gøre dem smukkere.  

Huset er fleksibelt i forhold til vejrforholdene, og man kan både åbne op for vinduespartierne på de varme sommerdage, eller lukke helt til med skodder, når det er vinter, eller sommerhuset ikke er i brug. 

Trekantet perfektion

Sommerhusets smukke, trekantede form vokser nærmest op af terrænnet, som en naturlig bakketop i landskabet. Køkken-alrummet ligger i midten af huset, hvor der er højest til loftet og glas i begge gavle, der gør overgangen mellem inde og ude flydende og lader sommerhuset smelte sammen med sine omgivelser.

Sommerhusets materialer, den rå beton og træelementer, står i smuk kontrast og får det til at passe ind i mellem sand og fyrretræer. Det spektakulære trekantede sommerhus ligger på en stor naturgrund i Nationalpark Thy.

Fra café til sommerhus

Dette sommerhus er en unik ombygning af den ikoniske Café Jorden Rundt, der lå ved Svanemøllen på Østerbro, og som blev tegnet af Kim Utzon i 2001.

Boligejeren fik en enestående mulighed for at købe det modulopbyggede, runde hus, og slog til. Caféen var skilt ad til et kæmpe samlesæt af 16 lige store dele, som skulle sammensættes på ny, før det igen kunne kaldes et hus. 

Det var både arkitektekens og boligejerens ønske at bevare så meget som muligt af den gamle café. En af de fine detaljer, der er bevaret, er indgangen gennem den gamle hoveddør til caféen, hvor den oprindelige skiltning med åbningstider osv. er bevaret. Huset blev samlet igen på en grund med en fantastisk og uspoleret udsigt udover havet. 

Fire ekstra(ordinære) sovepladser

Da næste generation overtog familiens sommerhus i en fordybning i klitterne, besluttede de sig for at udvide med ekstra sovepladser. Arkitektens løsning på deres pladsproblem blev dette fine anneks, der modsat det oprindelige sommerhus, er hævet op på klittens top, for at få fuldt udbytte af den fantastiske udsigt over vandet og landskabet. 

Her er der tale om spektakulær arkitektur i en lille skala, da annekset kun dækker over 15 kvadratmeter med 10 kvadratmeter udhus, der til gengæld er så godt udnyttet, at der er blevet plads til fire sovepladser, hems og et lille toilet.

Her kan man nyde livet i klitterne til fulde, når man enten tager en skyller i udebruseren, nyder udsigten fra terrassen eller sætter sig tilrette i vildmarksbadet. 

Tubeformet sommerhus

Det er ikke til at få øjnene fra dette unikke, tubeformede sommerhus med det buede tag og flotte vinduesparti i gavlen.

De gennemgående materialer i huset er en kombination af stål og fyrretræ, hvilket giver en god ballance i udtrykket. Alt interiør er lavet i fyrretræ, som passer til sommerhusets omgivelser på skovgrunden. 

Ser du billeder af sommerhuset indenfor, kan man nærmest dufte fyrretræet, hvilket vækker minder om ferier i traditionelle træsommerhuse.  

Inspireret af mayaerne

Sommerhuset, som ligger på en smuk naturgrund i Nordsjælland, har en helt særlig form, der sørger for at lukke en masse naturligt lys ind i huset.

Den pyramideformede tagkonstruktion, der leder tankerne hen på de gamle maya-templer, er udstyret med et ovenlysvindue i toppen, som får lyset til at vælte ind i sommerhuset. Indvendigt er lofterne hvidmalede, hvilket reflekterer det naturlige lys, så det virker lyst - selv på mørke dage.

Det er samtidig utroligt hyggeligt at spille spil til lyden af regnen, der trommer på ovenlysvinduerne.