Billedserie

Belægninger i lange baner

Fliser og trædesten kan bruges til meget mere end blot at skabe funktionelle forbindelser rundt i haven. Se hvordan arkitekterne bruger de flotte belægninger til at skabe spændende gangforløb, der har arkitektonisk wow-effekt.

Iscenesat ankomst

Enkle trædesten i størrelse XL viser vej til indgangspartiet i dette smukke træhus af arkitekt Lars Bo Poulsen. Hoveddøren gemmer sig bag lamellerne og løsningen er både en anvisning og en invitation til at komme helt frem til hovedøren. Den nøje tilrettelagte ankomst og det smukke samspil imellem horisontale og vertikale linjer og har tydelige referencer til den japanske havekultur, der har tradition for at iscenesætte oplevelser af uderummet.         

Glidende overgang

På en fantastisk grund midt inde i en plantage er en ældre villa renoveret, om- og tilbygget til et smukt udtryk. Arkitekt Rikke Bjerregaard har indarbejdet det skønne, skrånende landskab i husets terrasse og lavet en glidende overgang med aflange belægningssten fra træterrassen og ned mod græsplænen.  

Grafisk effekt i gårdrummet

Sommerhuset her af arkitekt Marie Fenger Ehlers er beliggende på naturskøn grund tæt på Vesterhavet. Sommerhuset er bygget op omkring et indre gårdrum, der skærmer for vestenvinden. En åbning i gårdrummet indrammer udsigten til de omkringliggende klitter og arkitekten har brugt trædestenene til at skabe en næsten grafisk effekt i overgangen mellem gårdrum og landskab. 

Også i udebadet

Denne lille badegård er blot en enkelt af mange vellykkede detaljer i arkitekt Louise Balle Rosbjergs nybyggede atriumvilla. Arkitekten har arbejdet omhyggeligt med såvel uderum som sammensætningen af materialer. De gennemgående materialer er træ, tegl og beton - også i den afskærmede badegård, der har fået en belægning af finkornet, pladsstøbt beton, 

Fra terrasse til terrasse

Trædestenene langs gavlen sikrer, at man kan færdes tørskoet mellem de to terrasser på hver side af huset. Løsningen er tegnet af arkitekt Allan Lorenzen, der har kombineret en finkornet beton med felter af perlesten. Perlestenen sikrer hurtigere nedsivning af regnvand og det minimerer risikoen for fugtskader på husets sokkel.      

Vejviser til vandet

Den mørke skiferfacade får smukt modspil af den lille gangsti, der er lagt med lyse betonsten i en snorlige bevægelse ned mod vandet. Imellem de enkelte trædesten er der plantet græs, så stien med tiden får et mere grønt udtryk.      

Leg med kontraster

Materialer og farver kan bruges til at skabe visuelle sammenhænge og forbindelser i havens rum. I dette sommerhus har arkitekt Lars Bo Poulsen brugt en mørkere belægningssten, der falder diskret sammen med omgivelserne. Dermed fremhæves den lyse betonterrasse, som sommerhuset står på, og det giver et klart defineret rum omkring huset.