Billedserie

Brug væggen som detalje

Du kender nok udtrykket "inden for hjemmets fire vægge", men hvilke vægge er det, der udgør vores hjem? Gør dine vægge til en vigtig del af udtrykket i din bolig ved at beklæde dem med smukke materialer, livlige tapeter eller flotte farver. Lad dig inspirere af smukke vægge her.

Lad betonen stå

Støbte betonvægge er smukke og fulde af liv. I dette nybyggede hus har arkitekt Erik Nord valgt at lade enkelte vægge stå ubehandlede, så støbehuller, luftbobler og sporene efter træformene kan indgå som en dekorativ del af boligens interiør.

Sofistikeret teglvæg

Lidt usædvanligt er dettes hus' indervægge lavet af teglblokke, men det rustikke materiale er super smukt og giver stoflighed og karakter til rummet. Teglblokkene er i støvede, rødlige nuancer og spiller godt sammen med loftets flotte krydsfinerplader - og alle de andre mange materialer. I huset er der nemlig gjort brug af en overflod af forskellige materialer, der dog alle taler sammen på forunderlig vis. Det alsidige materialevalg vidner om overskud og præcision. Huset er tegnet af arkitekt Uffe Leth.

Herskabelig buegang

Væggen er tapetseret med et tapet, der ligner glas og stål. Buegangen skaber en fin overgang mellem udestue og spisestue, hvor tapetet med det sirlige mønster skaber en herskabelig stemning i udestuen. Hjemmet kom i stand efter en større ombygning af arkitekt Torben Baltsen.

Mursten i køkkenet

Den frilagte mur i køkkenet er en skøn detalje i 50'er-villaen, der er ombygget af arkitekt Jørgen Dahlgaard. Den rå mur giver kant til køkkenet, da den står i kontrast til det nye hvide køkken.

Knaster og endnu flere knaster

Væggene her i sommerhuset er beklædt med træ med masser af knaster! Mange ser knaster som en skønhedsfejl, men i dette sommerhus, der ligger omgivet af natur, er træets naturlige udseende et klart tilvalg. Godt se af arkitekt Lotte Elkiær, der har tegnet det flotte sommerhus.

Farve i bagvæggen

Skråvægge er ikke altid et hit. I dette værelse fungerer det skrå dog, da bagvæggen er malet i en klar rød farve. Den skarpe farve fremhæver linjerne i væggen, hvilket skaber en fed grafisk detalje i rummet. Boligen, som er en nybygget landejendom, er tegnet af arkitekt Rolf David Jensen.

Mønstret tapet

Den ene væg i tv-stuen er beklædt med fint mønstret tapet. Tapetet har et tropisk og festligt motiv i hvid og blå. Den enkle farvepalet gør, at tapetet ikke er for vildt og voldsomt i det moderne hjem. Arkitekt Anette Mørch står bag ombygnigen af dette hus fra 1910.