Billedserie

Smukke veje til førstesal

Spændende arkitektonisk element eller praktisk bindeled mellem etagerne? Der er mange muligheder, når det gælder trapper. Se arkitekternes smukkeste løsninger her, og få gode råd, før du vælger.

Bukket i stål

Skulpturelle og svævende trappetrin i stål leder op til en glasboks med udgang til lejlighedens tagterrasse. Åbningen mod himlen giver masser af skønt dagslys midt i lejligheden, der er ombygget med hjælp fra arkitekt Merete Rasmussen fra Birch & Rasmussen.

Kærligt møde mellem nyt og gammelt

Gelænder i glas, rå murstensvæg og et godt lysindfald fra vinduerne. Der er mange vellykkede elementer i denne snævre, men fine trappeopgang, der danner bindeled mellem et ældre statslånshus og en ny tilbygning. Projektet er tegnet af arkitekt Kim Pretzmann.

Grafisk køkkentrappe

Køkkenet og trappen spiller en særlig rolle i denne renoverede Nørrebro-lejlighed. Køkkenet er strategisk placeret under en grafisk trappe. På den måde går trappen både i ét med køkkenet, samtidigt med at den danner ramme for køkkenalrummet. Løsningen er tegnet af arkitekt Eva Kristine Brørup fra Valbæk Brørup Arkitekter.

Som en musetrappe

En rå, smuk og robust trappeløsning i et trapperum, hvor også gulve og vægge er støbt i beton. Hus og trappe er tegnet af arkitekt Rasmus Bak fra Baks Arkitekter.

Trappe med god lyd

Højloftede trapperum er smukke, men kan give akustiske udfordringer med støj og trinlyd, der vandrer imellem etager­ne. Her er akustikken tænkt ind i trappeløsningen med lyddæmpende vægpaneler og trappetrin af massivt træ, der dæmper trinstøj. Huset er tegnet af Nørkær + Poulsen Arkitekter. Akustikpanelet er fra Moelven.

Skulptur i rummet

Den smukke spiralformede trappe slynger sig op gennem etagerne i denne villa, der er tegnet af arkitekt Charles Bessard. Arkitekten har arbejdet bevidst med at gøre trappen til et overraskende arkitektonisk element i huset.

Betontrappe med svævetrin

Der er gjort noget ekstra ud af trapperummet i denne nybyggede villa. Væggene er i beton, som er støbt på stedet. Det giver væggene en levende overflade med aftryk og mærker efter støbeformen. Trappens trin svæver og er også lavet i beton.