Billedserie

Soveværelser der luner

Når vinteren banker på, og temperaturen tvinger dig indenfor, kan du søge tilflugt i soveværelset og få varmen under dynen. Her kan du se en række soveværelser fra arkitekterne, der giver dig lyst til at kravle under dynen og blive der.

Praktisk og elegant

I det lille sommerhus i klitterne er der ikke plads til spildte kvadratmeter. Derfor har arkitekt Jesper Korf tegnet opbevaringsløsninger, der ikke bare er praktiske, men som også giver rummet elegance.

I soveværelset her er de indbyggede sengeborde en fin detalje, mens de gennemgående materialer og farver skaber ro.

Unik udsigt til naturen

Arkitekt Allan Lorenzen har tegnet denne villa med et gennemført og hyggeligt soveværelse. Formsproget og materialevalget er enkelt med mursten, beton og hvide vægge.

Trævinduerne tilfører rummet varme sammen med den gennemtænkte placering, der tillader en fantastisk udsigt til naturen, uden at gå på kompromis med privatlivet.

Hemmelig bagtrappe

En klassisk Vesterbrolejlighed har med hjælp fra arkitekt Stig Christensen fået en moderne planløsning med lyse, åbne rum, mens den originale stil er bevaret. Soveværelset er fyldt med unikke detaljer som den indbyggede skabsvæg og det store spejl, der skjuler bagtrappen.

Som at sove i træernes kroner

Med den flotte panoramaudsigt til træernes kroner kan man nyde årstidernes skift og de smukke farver, der kommer helt ind i rummet. Arkitekt Erik Nord Nielsen har med denne ombygning skabt en moderne familiebolig med en rumlig forældreafdeling.

Pastel drøm

Det er ikke nemt at se, men det første, der møder dig i dette soveværelse, er et walk-through closet. Med store, hvide skydedøre har arkitekt Jan Smidt Andreasen gemt garderoben væk og gjort det nemmere at holde rummet ryddet. For enden af garderoben venter en pasteldrøm af et soveværelse.

Lys fra flere sider

Lys kan gøre ekstremt meget for et rum, også soveværelset, som her i huset ombygget af arkitekt Eva Kristine Brørup, hvor et aflangt ovenlysvindue med synlige spær og et langt vindue nede langs gulvet, skaber en helt særlig stemning.

Delikat luksus

Gør dit soveværelse til en luksuriøs oplevelse som her i huset tegnet af arkitekt Rasmus Bak, hvor mørke farver øger intimiteten og der er prioriteret lækkert silkesengetøj kombineret med gennemgående gyldne messing-detaljer.

De mange lækre materialer i samspil med den spartlede væg og det flotte træloft giver stoflighed og vækker dermed sanserne.

Kig om hjørnet

Gør dit soveværelse til noget særligt med et fint og anderledes vindue som her i huset tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen.

Det lille hjørnevindue ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men giver alligevel en helt anden rummelighed og lysindfald i rummet, der må være dejlig at vågne op til. Især når kigget ud er på en flot skov.

Lys skal der til

I soveværelset her er der ingen vinduer, og derfor hverken lys eller luft. I forbindelse med ombygningen af arkitekt Nanna Bering, blev der derfor lavet et stor ovenlys over døre derind, ligesom der blev opsat tre transperante rullegardiner, så forældrene kan få privatliv og lys på samme tid. Og som en bonus, ser det jo helt dekorativt ud med de tre mønstre over hinanden.

Tryg hulestemning

Gør dit soveværelse til en lun og tryg hule, du kan putte dig i, som her i huset tegnet af arkitekt Rasmus Bak, hvor væggene og loftet er beklædt med smukt egetræsfiner.

Træet skaber sammenhæng med huset køkken i samme smukke materiale, men giver også den beskyttende hulestemning, som vi mennesker helt naturligt elsker, når vi skal sove.