Bungalow

Bungalow

Med sit simple kvadratiske udtryk og pyramidetag er bungalowen et beskedent hus rent arkitektonisk. Med sit udspring i funktionalismen er der skåret ind til benet – både for at spare på byggematerialer og for at skabe så praktisk en bolig som muligt med god udnyttelse af pladsen. Bliv klogere på bungalowen og dens mange muligheder her.

Bungalowen blev bygget fra sidst i 1920’erne til ca. 1940 og er et lille, spartansk hus.

Den kompakte bungalow er et hus uden for mange dikkedarer, praktisk indrettet til en enkelt familie og uden de store arkitektoniske krumspring. Men bag det sparsomme udtryk ligger store tanker, udsprunget af funktionalismens ønsker om lys og luft til beboerne.

Bungalowen var noget af en pille at sluge for de danske husejere, da de første blev bygget – for hvor var alle udsmykningerne og svungne detaljer, man kendte fra de eftertragtede herskabsvillaer? Men bungalowen kom dog hurtigt til at appellere bredt ud fra et økonomisk perspektiv, ligesom selve indretningen bød på lyse rum med store vinduer, en god udnyttelse af pladsen og finurlige arkitektoniske detaljer som ét rundt vindue her og et legesygt spil i murværket dér.

Det lave pyramidetag er et andet kendetegn. Det levner ikke plads til opbevaring på loftet, men det opvejer den høje kælder til gengæld for.