Mange tror, at tætte huse er mere usunde. Men sandheden er, at tætte huse holder bedre på varmen og er lettere at ventilere. Du kan minimere dit varmeforbrug ved at tætne dit hus og installere et såkaldt varmegenvindingsanlæg. Anlægget genbruger ca. 80-90 procent af varmen og sørger samtidig for frisk luft og lav luftfugtighed. Et varmegenvindingsanlæg kan installeres i både nybyggeri og i eksisterende huse. Men da det kræver en del rørføring i loftet, er det lettest og billigst at installere anlæggene i huse med flade lofter eller med et uudnyttet loftsrum.
Klimaforandringerne medfører mere ekstremt vejr med store regnskyl til følge og belastning af kloakkerne. Samtidig skal vi spare på vores drikkevand. Det er derfor oplagt at genbruge regnvandet til alle de mange vandforbrugende funktioner, vi har i hjemmet. Installer derfor en regnvandstank og genbrug regnvandet til bilvask, havevanding, toiletskyld, tøjvask og opvask. Brug af opsamlet regnvand til toiletskyld og tøjvask alene vil ifølge Miljøstyrelsen nedsætte en gennemsnitlig husstands forbrug af drikkevand med 20 - 30%. Samtidig har regnvand den store fordel, at det ikke indeholder lige så meget kalk som drikkevand, hvorfor dit toilet og vaskemaskine ikke vil kalke til. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle typer tage, der er velegnet til vandopsamling.
Har du tag af følgende materialer, kan du ikke opsamle vandet.
- Nyt tagpap
- Kobber (gælder også kobbertagrender)
- Zink
- Græs, mos eller strå
- Asbestholdige materialer
Installer vandbesparende toiletter, vandhaner og brusehoveder. Det kan gøres med et toilet med to slags skyld og vandhaner og brusehoveder, der uden at ændre på din oplevelse af strålerne og trykket kan halvere dit forbrug. Og glem så alt om spa-trenden. De moderne wellness-rum med jacuzzi bruger enorme mængder vand og er ikke bæredygtige løsninger.