Tips og råd

Få en familievenlig entré

Bunker af legetøj, skoletasker i entréen, og gummistøvler, der falder ud af skabene. Det kan være rent kaos at komme ind og ud af hoveddøren, når du bor med børn. Bliv inspireret af arkitekternes familievenlige entreer og få fire gode tips med på vejen.

4 tips til at få familievenlig entré

  1. Faste pladser
  2. Måsen i sædet
  3. Husk sjippetov og fodboldstøvler
  4. Forudse snavs og mudder

Se uddybning af rådene herunder.

1. Faste pladser

Sørg for at alle har deres egne kroge, knager eller bøjler. Så kan sko og jakker få faste pladser. Har du små børn, så skriv navn eller brug farver de steder, hvor barnet skal hænge sit tøj.

 

2. Måsen i sædet

Har du mulighed for at etablere en lille siddeplads i din entré, er det en god idé. Her kan de mindste børn sidde, mens de får hjælp til at få sko på. Samtidigt kan pladsen fungerer som en holdeplads, hvis der skal flere børn ud af døren samtidigt, og de hurtigere børn skal vente på at alle er klar til at gå.

 

3. Husk sjippetov og fodboldstøvler

Husk at entréen ikke kun skal indeholde jakker og støvler. Hvis ikke man har et skur hører legetøj såsom sjippetov også til i entréen. Sørg for at have samling på børnenes udstyr fx med kurve til bolde, plastikkasser til kridt og knager til cykelhjelme. På den måde er det forsat muligt at have en minimalistisk og velfungerende entré, selvom der også skal være plads til leg.

 

4. Forudse snavs og mudder

Det bedste gulv i entréen er klinker og fliser, fordi de er modstandsdygtige overfor vand og snavs. Hvis du ikke har klinker og fliser, så er det oplagt med en større dørmåtte, hvor børnene kan få deres beskidte sko af.