Tips og råd

Fang funkisstilen

Drømmer du om om et nyt hus som indfanger funkisstilen? Så giver vi dig her de vigtigste detaljer, du skal kopiere til dit nye funkishus.

3 Detaljer du skal kopiere til dit nye funkishus

  1. Spinkelt altanværk
  2. Runde vinduer
  3. Sammenhængende vinduesbånd

Se uddybning af rådene herunder.

1. Spinkelt altanværk

Har du altan på dit funkisinspirerede hus, så gå efter et rækværk i stål som her. Det spinkle design passer perfekt ind i den strømlignede og udekorerede husform og er karakteristisk for hustypen. Rækværk i træ, bør undgås, da det hurtigt virker klodset.  Den funkisinspirerede moderne villa her er en totalombygget bungalow, der nu har fået mange flere kvadratmeter og et moderne indre.

2. Runde vinduer

Geometriske former som cirkler og firkanter er karakteristisk for funkishuse. Fx er det meget klassisk at sætte et rundt vindue i hoveddøren som her. En fin detalje, der vil undstrege dit hus funkisstil. Huset her er en ombygget bungalow, der nu er i to etager.

3. Sammenhængende vinduesbånd

Nye teknikker til at bære muren gjorde det i 20’erne og 30’erne muligt at lave sammenhængende vinduesbånd. Det karaktertræk har arkitekt Thomas Mau med succes forsøgt at videreføre i sit nye funkisinspirerede hus her. Ligesom i funktionalismen er vinduesrammerne forholdsvis spinkle og sortmalede. Det gør vinduet større og ser meget elegant ud i forhold til normale, brede vinduesrammer.