Billedserie

Alpestemning fra inderst til yderst

Når vi kaster et blik på arkitekternes tegnebræt, er det en helt særlig stemning der rammer os. Varme, naturlige materialer inde og ude, ild i pejsen og en tæt forbindelse til naturen får tegningerne til at ose af hygge og moderne alpeidyl. Ryk med indenfor om ildstedet og se, hvordan arkitekterne har skabt den helt rigtige alpestemning med enkle greb.

Hygge mellem trætoppene

Udgangspunktet for denne fine tilbygning er, at familien vil have større glæde af de grønne omgivelser. For at løse dette har arkitekt Erik Nord Nielsen vendt husets orientering og flyttet de primære rum op på førstesalen i den nye tilbygning. Rummet får en skøn udsigt til trætoppene og en hyggelig alpestemning. Også her er de naturlige materialer på tegnebrættet med egetræsfiner indvendigt og tegl udvendigt.

Kamufleret mellem træerne

Arkitekt Hanne Lind-Bonderup har tegnet dette sommerhus ud fra familiens ønske om minimalt vedligehold og plads til mange overnattende. Sommerhuset kommer til at ligge på en stor grund omkranset af vild natur, så facader skal beklædes med cedertræ og tage med sedum. De naturlige materialer går endnu engang igen i husets interiør, hvor der kommer egetræ på gulv og vægge. 

Integreret inventar i træ

Den røde tråd i denne villa, der er tegnet af arkitekt Allan Lorenzen, må være træ. Gennem hele boligen er der integrerede løsninger, der først og fremmest er funktionelle, men som også skaber en sammenhæng i boligen. Facaden åbner sig op mod haven og skoven, mens planterne langs facaden med tiden vil få den nye villa til at blende smukt ind i omgivelserne.

Stemningsfuld året rundt

Vinterlandskabet omkring dette sommerhus af arkitekt Hanne Lind-Bonderup viser, hvor smukt det vil stå, selv i en grå tid. Husets ydre med mørke træelementer og sedumtag falder elegant sammen med den omkringliggende natur. Indvendigt åbner huset sig op med store vinduer og lyse, naturlige elementer i beton og træ.

Bålmad i køkkenet

Arkitekt Allan Lorenzen har tegnet denne tilbygning, der forlænger og ændrer planløsningen i en eksisterende villa. Tilbygningen har en fin forbindelse til skovkanten med et vindue, der indrammer udsigten. Pladsen bliver udnyttet optimalt, og de naturlige materialer skaber en sammenhæng i det enkle udtryk, mens et åbent ildsted i køkkenet, der desuden kan bruges til at tilberede mad, bidrager til den hyggelige stemning.
 

Rå beton mellem lyng

I det vestjyske klitlandskab skal dette sommerhus stå på et plateau af beton og lyng. Arkitekt Hanne Lind-Bonderup har tegnet huset som to boenheder forbundet af en entre. Dermed har familien mulighed for at bruge hovedhuset for sig selv eller tage begge bygninger i brug, når de har gæster. Huset er omkranset af store terrasser i støbt beton som en forlængelse af gulvet indenfor.