Billedserie

Hoveddøre med forskellige udtryk

Din hoveddør er indgangen til din bolig, men den er meget mere end det. Hoveddøren er en del af det første indtryk af dit hjem og af velkomsten til både dig selv og til gæster, når I ankommer på matriklen. Hoveddøren skal tale sammen med resten af husets udtryk og slå tonen an for den arkitektur, der venter, når man træder over dørtrinnet. Vi har samlet syv bud på hoveddøre til forskellige typer huse.

Storslået velkomst til funkisvillaen

Hoveddøren i træ bryder sammen med de omgivende felter med trælameller med funkisvillaens stramme, hvide flader og giver varme og liv til indgangspartiet. Midt i det store glasparti står døren med sit markante greb som en indbydende monolit. Igennem ruderne er der kig til entréen og til husets centrale terrasse med pool, som både entré og flere af boligens rum vender ud imod.

Med respekt for den historiske værdi

Rækkehuset i Københavns nordvestkvarter er fredet for bevaring af det udvendige udtryk og er derfor blevet nænsomt renoveret. Hoveddørens mørkegrønne farve er den reglementerede farve, og de sprossede ruder i dørens øverste del følger linjerne i husets vinduer og giver hoveddøren et romantisk og imødekommende udtryk.
 

Trælameller og stringente linjer

Til denne ombyggede villa ved Øresund er hoveddøren blevet specialfremstillet, så den matcher husets minimalistiske og stringente vinduer med grå metalrammer. Samtidig gentager trælamellerne udtrykket fra et højt hegn mod gaden. Hele villaen er præget af store vinduespartier, som giver udsigt til havet, og allerede ved ankomsten til huset fornemmer man de mange kig og lysindfald via glaspartiet ved siden af hoveddøren.

Stoflighed og materialemix

Det store udhæng forlænger nærmest entréen ud foran hoveddøren, og indgangspartiet er yderligere markeret med forskelle i belægningen. De mange forskellige materialer giver stoflighed og en stor detaljegrad ved ankomsten til den modernistiske villa.

Forbindelse imellem nyt og gammelt

Da patriciervillaen blev for trang for familien med teenagebørn, fik den tilført en tilbygning i sit eget mere nutidige formsprog. Facaden på det oprindelige hus blev pudset op og malet hvid, og hoveddøren fik en sort farve, som sammen med den sorte sokkel binder huset visuelt sammen med de sorte træfacader på den nye tilbygning.

Legende linjer

Hoveddøren her er i sig selv enkel men bidrager med sin farve og sine fine linjer i træet til en grafisk spændende velkomst komponeret af vandrette og lodrette linjer og kombinationen af sorte og hvide felter, sten, glas og træ. Udhænget i glas gentager linjerne fra hoveddøren og de to vinduer og samler på den måde elementerne i en harmonisk helhed. Huset er et ombygget typehus fra 1960’erne.