Se hele projektet her
Billedserie
Kom ud på terrassen
Når foråret melder sin ankomst er det tid til at tage hul på endnu en pragtfuld sæson i haven og på terrassen. Her får du inspiration og nyttige tips til både den lille makeover og den store ombygning.
Af: Pernille Hjorth
Foto: Andreas Mikkel Hansen , mfl.
Publiceret:
Spejlbassin og patchwork
Denne stilrene have og terrasse af arkitekt Britta Dalsgaard gemmer på mere end øjet umiddelbart ser. Ved første øjekast er haven helt enkel, men den rummer mange unikke detaljer. Haven er planlagt ud fra husets arkitektur og linjer, så man fornemmer en tydelig sammenhæng.
Havens "gulv" er som et patchworktæppe – inddelt i felter med hvide betonfliser, insitustøbte betonflader og træbelægning, der bryder overfladen op i mindre delområder. Spejlbassinet giver også terrassen liv og sender flotte reflektioner helt ind i stuen. Detaljer som disse hæver terrassen til et helt nyt niveau.
Én have - mange kroge
Familien til dette hjem har fået en have, der rummer en masse forskellige og hyggelige kroge til ophold. Bag haveplanen står arkitekt Stig Christensen, der har fokuseret på at indrette havens mange gennemgangsrum til opholdsrum. Resultatet er en alsidig have med niveauspring, afskærmning og hyggelige kroge - lige til at tage i brug på en lun forårsdag.
Integreret terrasse
Den integrerede terrasse i dette passivhuset af arkitekt Karina Søgaard er prioriteret lige så højt som de indendørs rum. Overdækningen skaber læ og forhindre dugnedfald på kølige aftener, hvilket betyder at terrassen kan bruges stort set hele året. Terrassegulvet er udført i slidstærkt, hårdttræ, mens væggen er beklædt med smukke skifer-fliser.
Trærammer med flere funktioner
Sommerhusets uderum af arkitekt Lotte Elkiær skyder sig ud i haven via de arkitektoniske trærammer i cedertræ, som indeholder integrerede plantekummer og siddepladser. Rammerne bruges desuden til solsejl over spisepladsen og ophæng af hængekøjer.
Hævet terrasse med indbygget skyggetræ
Bungalowens gamle jordterrasse var faldet sammen og blev i forbindelse med en større renovering erstattet af en moderne træterrasse i ipé-træ med plantekumme til skyggetræet. Små træer med moderat vækst som fx Japansk Ahorn og Hjortetaktræ er blandt de træsorter, der egner sig bedst som skyggetræer omkring terrassen. Terrassen her er tegnet af arkitekt Thomas Hjort fra M4 Arkitekter.
Terrasse-makeover
En effektfuld skifervæg, en sortmalet bræddebeklædning og lækre loungemøbler har forvandlet et trist hjørne i 1960’er parcelhuset til et hyggeligt uderum, der inviterer til ophold året rundt.
Forvandlingen er udført af stylist Camilla Da Costa Carlsen, der bruger nogle af de samme indretningstricks, som hun også bruger indendørs bl.a. grønne planter og et stort tæppe, der samler møbleringen. Selve ombygningen af familiens hus er tegnet af arkitekt Morten Dalsgaard.
Bevar de smukke piksten
Pikstensbelægninger er charmerende og autentiske men ganske upraktiske, når det kommer til placering af havemøbler. Arkitekt Uffe Topsøe-Jensen fra tegnestuen Monomal har dog fundet en simpel løsning på problemet, der betyder at den smukke belægning kan bevares.
På gårdspladsen ved hans eget hus har han etableret et afgrænset terrasseområde med betonfliser, hvor havemøblerne kan stå stabilt.
Tagterrasse med udsigt
I forbindelse med en omfattende ombygning af en lejlighed i København har arkitekt Stig Christensen givet tagterrassen et kærligt løft. En ny trappe fra lejlighedens stue fører til den private tagterrasse.
Åbningen i taget til tagterrassen er i glas og fungerer dermed også som ovenlysvindue, som giver et godt lysindfald i stuen. Tagterrassen er desuden moderniseret med ny belægning i lærketræ. Så snart vejret er godt, kan man indtage terrassen og nyde udsigten over byens tage.
Se relateret indhold
Se også disse projekter
Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.