Billedserie

10 skønne og praktiske idéer til børneværelset

Trænger ungernes værelse til en kærlig opdatering eller bedre udnyttelse af kvadratmeterne, så kig med her, hvor vi har samlet arkitekternes mest fantasifulde idéer til små og store fornyelser på børneværelse

1. Indbyggede møbler med flere funktioner

En god måde at få masser af opbevaring på børneværelset er med indbyggede møbler. Her indrammer den indbyggede skabsvæg en lille alkove, der fungerer som soveplads. På den måde er kubikmeterne udnyttet til fulde samtidig med, at barnet har fået en lille hyggelig hule som soveplads.

2. Klatring på væggen

Her har børnene fået egne klatrevægge på værelserne, så de har rig mulighed for at få brændt krudt af - og de elsker det. Klatregreb er desuden med til at give rummet farve og stemning.

3. Adgang til søsters værelse

Søstrene Lillie og Ingeborg bor i bogstaveligt forstand dør om dør. I forældrenes nye hus, der er tegnet af arkitekt Rasmus Bak, har de to søstre fået en sjov smutvej til hinandens værelser. Døren er speciallavet og kan låses – alt efter humøret. 

4. En svingtur i rebstien

I den ombyggede lejlighed er der gjort plads til at tumle rundt på børneværelset. Med en stor madras og en rebstige til at svinge sig i, har de tre børn rig mulighed for at bevæge sig og fyre noget energi af, selvom de bor i en lejlighed.

5. Hold orden på gulvet med reoler i højden

Det er ikke alle legesager, der behøver en plads på gulvet. Med højtsiddende reoler er gulvet frit til leg, og det er nemmere og mere overskueligt for børnene selv at rydde op. 

6. To børn i én lang køjeseng

Konrad og Viggo deler værelse og har fået et stort indbygget møbel, der rummer to sovepladser foroven med lege- og opbevaringsrum nedenunder. Møblet er bygget af en snedker efter arkitekt Jens Linds tegninger.

7. Et aktivt rum - hæng gyngen op i spærerne

Synlige spær er en invitation til leg og fysisk aktivitet. Brug de synlige trækonstruktioner til ophæng af gynger, hængestole og rebstiger, og vupti, så har du en indendørs legeplads, der kan bruges hele året.  

8. Til de mindste

En ballonuro og en farverig, grafisk plakat skaber blikfang på babys pusleplads. På væggen sørger den gennemsigtige akrylreol for orden i puslesagerne.

9. Til den lille læsehest

Der bor en læsehest under de skrå vægge i dette hus, som arkitekt Thomas Hjort har ombygget med stor sans for husets arkitektur og familiens behov. Hos læsehesten er der lige akkurat blevet plads til en indbygget reol i væggen over trapperummet. 

10. Køjeseng med klatrestige

Familiens yngste er sønnen Lau på 13 år, der er et aktivt barn, som selvfølgelig derfor skulle have et aktivt rum med køjeseng, klatrestige og en gulvmadras til at kaste sig rundt på.