Billedserie

Skønne køkkener

Ovenlys, snedkerløsninger, flotte farver og lækre materialer. Der er masser af muligheder, når du skal skabe det helt rigtige køkken. Vi har samlet 7 smukke, arkitekttegnede køkkener, der ikke ligner naboens. Se med her, og få inspiration til dit eget køkkenprojekt.

Med inspiration fra tennisbanen

Da arkitekt Eva Kristine Brørup skulle ombygge køkkenet i sin egen villalejlighed, lod hun sig inspirere af tennisbanen i byen. I dag står køkkenet derfor i en flot orange nuance, mens rammen af elementer bagved er petroleumsblå som tennisbanens rækværk. Greb i farvet marmor og armatur og lamper i messing giver køkkenet de sidste afgørende detaljer.

Naturen rykker ind

Naturen kigger helt ind på køkkenbordet her i huset tegnet af arkitekt Allan Lorenzen. Køkkenet er bygget i  varmt egetræ og marmor, der er lige så grønt som en trækrone. Det smukke farve- og materialevalg er nøje udvalgt, så det nærmest spejler farveskalaen udenfor det store glasparti. Mellem køkkenbord og overskabe er der indsat vinduer, som sikrer at rummet bliver gennemlyst.

Eksklusivt sommerhuskøkken

Det nybyggede sommerhus, tegnet af arkitekt Søren Saarup, har et køkken, som både er funktionelt og flot. Køkkenet er holdt i en minimalistisk stil, så det passer godt ind i det åbne køkkenalrum. Med vask og armatur i messing, der matcher grebene på køkkenlågerne, er der kælet for detaljen.

 

Modig farvekombination

Med sine helt gule vægge og blå køkkenelementer har arkitekt Eva Kristine Brørup kastet sig ud i et modigt farvevalg, da hun tegnede huset her. Men den svenskklingende farvekombination giver det smukke og højloftede rum et kvalificeret modspil og gør køkkenet både anderledes og mere personligt. Den gule farve er dog ikke grebet ud af ingenting. I lokalplanen var det nemlig et krav, at husets facade skulle have den samme okker-farve. Huset er derfor identisk både udenpå og indeni.

Vigtige farveklatter

Det helt sorte køkken i huset tegnet af arkitekt Rasmus Bak bliver brudt af flere karaktergivende farveklatter. Klog af erfaring gik boligejerne i deres nye hus nemlig ikke efter hvide vægge og mange meter til loftet. De ville have hygge og intimitet. Loftet er derfor i almindelig højde og beklædt med akustikregulerende trælister, den ene væg er malet mørkeblå og langs væggen er tilføjet smukke grønlige kakler i hexagonform, ligesom armatur og køkkenredskaber i messing skinner varmt.

På toppen af byen

Familien købte tørreloftet over deres lejlighed i indre København, og hvad der før var en traditionel 3-værelses lejlighed, blev til et udvidet hjem med køkkenalrum og tagterrasse på toppen af byen. Arkitekt Torben Baltsen,har tegnet tagetagen, der udvidede hjemmet med 75 m2. Køkkenet er i mørkt træ og står som et samlingspunkt i det åbne rum, mens den mørke farve giver en smuk kontrast til den meget lyse lejlighed.