Ud i det blå

Snobrødsbagning, trampolinhop og svingture i gyngerne. Der findes mange gode aktiviteter, som man kan dyrke udenfor. Invitér børnene ud i fantastiske haverum for at få frisk luft og røde kinder. Her er 11 fine eksempler på vellykkede uderum.

Af: Ida Pedersen
Foto:
Pia Enghild, Andreas Mikkel Hansen og Christina Kayser Onsgaard

1. Rustikt træhus

Familiens børn fået et rustikt legehus i havens træer. Stigen gør det let at kravle ind i huset, og med det lille vindue har børnene også mulighed for at kigge ud. Familien bor tæt på skoven i et flot hus tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen.

Se mere til hjemmet her


2. Drømmen af et legehus

Legehuset, tegnet af arkitekt Line Frier, har mange forskellige zoner og funktioner. Indenfor er det lyst og åbent takket være de store vinduer. Samtidigt er der både en overdækket siddeplads med sandkasseterasse, børneurtehave i forlængelse af huset, og i udhænget hænger diverse haveredskaber i børnestørrelse klar.

Se mere til det moderne legehus


3. Børnevenlig lounge

En effektfuld skifervæg, en sortmalet bræddebeklædning og lækre loungemøbler har forvandlet et trist hjørne i 1960’er parcelhuset til et hyggeligt uderum, hvor der også er blevet plads til en hyggelig fugleredegynge til de mindste. Forvandlingen er udført af stylist Camilla Da Costa Carlsen.

Se mere fra huset her


4. Børneværelset rykker ud

En god terrasse har flere funktioner og må gerne invitere til leg og aktiviteter. Huset her har et ekstra stort udhæng, og en bred terrasse, der lægger op til leg på strømpesokker. I udhænget er der monteret en stor gynge, og når vejret tillader det, kan de store skydedøre åbnes og legen flytte ud på det lune terrassegulv.  Huset er tegnet af arkitekt Werner Mathies

Se mere fra huset her


5. Nedgravet trampolin

I boligen, tegnet af arkitekt Rasmus Skaarup, har familien prioriteret uderummet. Her har de nedgravet en trampolin, så den ligger plant i forhold til grundens terræn. På den måde bliver trampolinens grimme fjedre skjult, og trampolinen lettere at tilgå for børnene.

Se flere billeder fra hjemmet og haven her


6. En tur i fletgyngen

Familien bor i en sort lade, tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen, hvor de i den store baghave har hængt en fletgynge op i et træ. Her kan ungerne gynge sammen. Særlig fint er højden på gyngen i forhold til familiens små medlemmer, da man nemt kan komme op i gyngen. Samtidigt er der ikke er langt til jorden, hvis et barn skulle få overbalance.

Kom på besøg i familiens hjem her


7. Et "rigtigt" hus

Træhuset er ret stor af sin størrelse. Her kan også større børn få lov at lege. Træhuset er indrettet med et legekøkken og vindue og dør, som kan åbnes. Tættere på et rigtigt hus i børneformat kommer man nok ikke. Familiens hjem er tegnet af arkitekt Rasmus Skaarup.

Se flere billeder fra hjemmet her


8. Fart på edderkoppen

I det ombyggede hjem, som arkitekt Jesper Korf har stået for, fylder naturen meget. Grunden er stor, har varieret terræn og høje træer. I et af træerne er der hængt en edderkoppegynge op, og gyngen kan gynge højt og vildt til glæde for familiens store børn.

Se mere til hjemmet her


9. Hyggelig bålplads

I arkitekt Rasmus Baks eget sommerhus, fungerer bålpladsen som samlingspunkt for familien. Her kan familien lave skumfiduser eller snobrød sammen og varme sig på den levende ild.

Se mere til arkitektens sommerhus her


10. Hængekøje i skyggen

Det moderne hjem, tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen, har et stort terrasseområde. Der er dog alligevel lavet et lille område med græs, hvor der er hængt en hængekøje op i træernes skygge. Her kan børnene lave fis og ballade med at gynge hinanden, og forældrene kan slappe af.

Se mere til den nybyggede villa her


11. Børnesikker bålplads

På denne terrasse står bålfadet sikkert i en fordybning i terrassen og børnene kan sidde på kanten i god afstand til ilden og riste skumfiduser og snobrød, mens mor og far slapper af i dæksstolene. Terrassen er designet specielt til huset, som er tegnet af arkitekt Karina Søgaard

Se huset her


Se også disse historier