Ud i det blå

Snobrødsbagning, trampolinhop og svingture i gyngerne. Der findes mange gode aktiviteter, som man kan dyrke udenfor. Invitér børnene ud i fantastiske haverum for at få frisk luft og røde kinder. Her er 11 fine eksempler på vellykkede uderum.

Af: Ida Pedersen
Foto:
Pia Enghild, Andreas Mikkel Hansen og Christina Kayser Onsgaard

1. Rustikt træhus

Familiens børn fået et rustikt legehus i havens træer. Stigen gør det let at kravle ind i huset, og med det lille vindue har børnene også mulighed for at kigge ud. Familien bor tæt på skoven i et flot hus tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen.

Se mere til hjemmet her


2. Nedgravet trampolin

I boligen, tegnet af arkitekt Rasmus Skaarup, har familien prioriteret uderummet. Her har de nedgravet en trampolin, så den ligger plant i forhold til grundens terræn. På den måde bliver trampolinens grimme fjedre skjult, og trampolinen lettere at tilgå for børnene.

Se flere billeder fra hjemmet og haven her


3. En tur i fletgyngen

Familien bor i en sort lade, tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen, hvor de i den store baghave har hængt en fletgynge op i et træ. Her kan ungerne gynge sammen. Særlig fint er højden på gyngen i forhold til familiens små medlemmer, da man nemt kan komme op i gyngen. Samtidigt er der ikke er langt til jorden, hvis et barn skulle få overbalance.

Kom på besøg i familiens hjem her


4. Et "rigtigt" hus

Træhuset er ret stor af sin størrelse. Her kan også større børn få lov at lege. Træhuset er indrettet med et legekøkken og vindue og dør, som kan åbnes. Tættere på et rigtigt hus i børneformat kommer man nok ikke. Familiens hjem er tegnet af arkitekt Rasmus Skaarup.

Se flere billeder fra hjemmet her


5. Fart på edderkoppen

I det ombyggede hjem, som arkitekt Jesper Korf har stået for, fylder naturen meget. Grunden er stor, har varieret terræn og høje træer. I et af træerne er der hængt en edderkoppegynge op, og gyngen kan gynge højt og vildt til glæde for familiens store børn.

Se mere til hjemmet her


6. Drømmen af et legehus

Legehuset, tegnet af arkitekt Line Frier, har mange forskellige zoner og funktioner. Indenfor er det lyst og åbent takket være de store vinduer. Samtidigt er der både en overdækket siddeplads med sandkasseterasse, børneurtehave i forlængelse af huset, og i udhænget hænger diverse haveredskaber i børnestørrelse klar.

Se mere til det moderne legehus


7. Hyggelig bålplads

I arkitekt Rasmus Baks eget sommerhus, fungerer bålpladsen som samlingspunkt for familien. Her kan familien lave skumfiduser eller snobrød sammen og varme sig på den levende ild.

Se mere til arkitektens sommerhus her


8. Hængekøje i skyggen

Det moderne hjem, tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen, har et stort terrasseområde. Der er dog alligevel lavet et lille område med græs, hvor der er hængt en hængekøje op i træernes skygge. Her kan børnene lave fis og ballade med at gynge hinanden, og forældrene kan slappe af.

Se mere til den nybyggede villa her


9. Nedgravet sandkasse

I forlængelse af den nybyggede bolig terrasse har arkitekt Per Hartwig placeret en nedgravet sandkasse. På den måde er sandkassen neutral og tæt på usynlig. Samtidigt kan forældre let holde øje med børnene, når sandkassen er en del af terrassen.

Se mere til familieboligen her


10. Gyngetur på verandaen

Den bæredygtige ranch, tegnet af arkitekt Karina Søgaard, tilbyder et rigt udeliv. På familiens veranda, der har udsigt til søen, er gjort plads til en baby-gynge. På den måde kan også familiens mindste medlemmer tage del i de fælles udendørsaktiviteter.

Se mere til det bæredygtige hjem her


11. Privat basketballbane

I den moderne villa, tegnet af arkitekt Lars Skinhøj Christensen, er der en del af den store have inddraget til basketballbane. På banen er der mulighed for at brænde noget krudt af eller hænge ud med vennerne i solen.

Se mere til hjemmet her


Se også disse historier